Tervarit juniorit 2006 Mustalle Helsinki Cupissa pronssia
Julkaistu: 16.07.2019 00.00

Tervarit juniorit 2006 Mustalle Helsinki Cupissa pronssia

Tervareille pronssia Helsinki Cupista

Tervarit 06 Musta pelasi tämän vuoden Helsinki Cupissa hyvällä menestyksellä. Kuuden joukkueen alkulohkossa muut osallistujat olivat Hyvinkään Palloseura, FC Honka, FC Kontu, EsPa/HooGee YJ ja saksalainen Sportfreunde Ippendorf. Ottelut pelattiin 8v8 -formaatilla ja peliaika oli 2 x 20 minuuttia.

Ensimmäisessä ottelussa maanantaina 8.7. Tervarit kohtasi FC Hongan. Turnaus sai lentävän lähdön, sillä pelin päätteeksi tulostaululla komeilivat Tervarien voittolukemat 6-0. Avauspäivän jälkimmäisessä ottelussa vastassa oli HyPS, ja pisteet jaettiin tuloksella 2-2.

Myös tiistaina ohjelmassa oli kaksi ottelua. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui EsPa/HooGee YJ, joka kaatui numeroin 2-0. Turnauksen neljännessä ottelussa FC Kontu haastoi Tervarit. Tuloksena oli 4-3-voitto oululaisjoukkueelle.

Kolmen voiton ja yhden tasapelin myötä Tervarit pääsi hyvistä asetelmista alkulohkon viimeiseen otteluun, jossa vastassa oli Sportfreunde Ippendorf.

— Saksalaisjoukkue pelasi varsin laadukasta futista. Vastassa oli fyysinen, kurinalainen, hyvin organisoitu ja vahvalla työmoraalilla varustettu joukkue. Kentällä ei ollut yhtään ilmaista tilaa, joten todella tiukka matsi. Pisteet jaettiin tuloksella 1-1, mikä takasi meille lohkovoiton maalierolla ennen saksalaisia, kertoo valmentaja Juuso Madetoja.

Pudotuspelivaiheessa ensimmäisenä vastaan tuli Malmin Palloseura.

— Alle minuutti oli pelattu, kun MPS siirtyi 0-1-johtoon komealla osumalla yli 20 metristä. Muutamaa minuuttia myöhemmin MPS tuplasi johtonsa, kunnes avausjakson lopulla saimme iskettyä tärkeän kavennusmaalin. Tauolla kävimme läpi muutamia malleja vastustajan korkean prässin purkamiseksi ja toiselle jaksolle joukkue tuli hyvällä jalalla. Pojat osoittivat vahvaa luonnetta, ja lopulta tuloksena oli nousu kahden maalin takaa 3-2-voittoon.

Puolivälieräottelussa Tervarit kohtasi Pitäjänmäen Tarmon. Hyvin organisoidun ja taitavan vastustajan, joka oli turnauksen aiemmissa otteluissa päästänyt ainoastaan yhden maalin. Varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, joten ottelu venyi aina rangaistuspotkukilpailuun saakka. Tervarit oli lopulta vahvempi numeroin 3-2.

Välieräottelussa vastaan asettui FC Kirkkonummi.

— Painotimme välierässä joukkueen tiiviyttä ja huolellisuutta pallollisena. Joukkue tuli peliin hyvällä ilmeellä, ja taukolukemat olivat meille 2-0. Toisella jaksolla FC Kirkkonummi pelasi vajaan kympin täydessä hurmoksessa ja onnistui nousemaan kahden maalin takaa johtoasemaan. Loppua kohti pelin hallinta kääntyi Tervareille, ja hyvä tekeminen konkretisoitui 3-3-tasoituksen muodossa. Ratkaisu haettiin jälleen rangaistuspotkukilpailusta, jossa vastustaja oli tällä kertaa parempi.

Välierätappio rankkarikisan jälkeen tuntuu luonnollisesti karvaalta, mutta kokonaisuudessaan Helsinki Cup tarjosi hyvää oppia jatkoa ajatellen.

— Turnauksen alla joukkue asetti tavoitteeksi pääsyn kuudentoista joukkoon. Tähän peilaten jokainen pelaaja voi olla tyytyväinen lopulliseen sijoitukseen, joka oli 3/70. Pojat ymmärsivät, että pelillisesti olimme lähellä finaalipaikkaa, ja välieräottelussa joukkue pelasi ehkä turnauksen parhaan pelinsä. Otetaan tästä turnauskokemuksesta hyvät asiat mukaan ja jatketaan entistä vahvempina kohti syksyn koitoksia.

— Jokainen mukana ollut pelaaja hoiti oman roolinsa erinomaisesti. Pelinrakentaminen keskikentän keskustassa toimi hyvin, ja saimme luotua paljon tilanteita laitojen kautta. Tehokkuus viimeistelyssä oli yksi isoista teemoista, ja saimmekin mukavasti onnistumisia maalien muodossa. Alakerrassa topparit hoitivat oman ruutunsa kunnialla ja tiukoissa paikoissa maalivahti otti tärkeitä torjuntoja. Neljä 2007 syntynyttä pelaajaa ottivat myös paikkansa joukkueessa; hyviä jalkapalloilijoita, jotka omaksuivat pelilliset asiat nopeasti. Seuraavat pari viikkoa otetaan kevyemmin, minkä jälkeen käännetään katseet kohti elokuun alussa pelattavaa Terwaturnausta, päättää valmentaja Juuso Madetoja.

Helsinki Cup 2019 numeroina:
* Lähes 1400 joukkuetta
* Yli 20000 osallistujaa
* 4500 ottelua
* 21:stä maasta osallistujia
* 14 kenttäaluetta
* Tuhansia maaleja ja miljoonia hymyjä

17.7.2019 Hannu Ellilä

Seuran uusimmat