Tervetuloa mukaan Tervarit Junioreihin!

Tervarit Juniorit seuratoimintaoppaan avulla saat helposti selville kaiken olellisen tiedon toiminnasta seurassa.
ILMOITTAUDU MUKAAN


Seuratoimintaoppaaseen pääset tästä

هنا يمكنك الدخول للاطلاع على أنشطة النادي

Aloittavan pelaajan ja vanhemman opas:

Tässä muutama ohje harrastuksen aloittamiseen. Lisätietoja seurasta sekä vinkkejä jalkapalloharrastukseen löydät seuratoimintaoppaasta.

1) Varusteet
Tarvitset ainakin seuraavat jalkapallovarusteet aloittaessasi harjoittelun joukkueessa:

 • Urheilullinen vaatetus
 • Juomapullo (täytetään vedellä kotona ennen harjoituksia, pelejä jne)
 • Säärisuojat ja jalkapallosukat (ei pakolliset ensimmäisillä kerroilla, kun tulee koittamaan)
 • Jalkapallokengät (ensimmäisiin harjoituksiin voi tulla myös esim. lenkkareissa)
 • Oma pallo, jossa oma nimi. (9-vuotiailla ja sitä nuoremmilla on pallon koko 3)

2) Peliasu
Voit tilata peliasun ja seuran muita vaatteita itse oheisesta linkistä: Varustetilaus

Tarvitaan vähintään:
Pelipaita punainen: https://www.stadium.fi/seurat/tervarit-juniorit-ja...
Pelipaita valkoinen:https://www.stadium.fi/seurat/tervarit-juniorit-ja...
Shortsit:https://www.stadium.fi/seurat/tervarit-juniorit-ja...
Sukat: https://www.stadium.fi/seurat/tervarit-juniorit-ja...

Lisäksi voit tilata verryttelyasua, tuulitakkia yms.


3) Jopox

Joukkueen viestintä tapahtuu pääosin Jopox-sivuston kautta. Jopox-tunnukset lähetään rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiin, jonka jälkeen pääsee kirjautumaan Jopoxiin www.tervaritjuniorit.fi -sivuston oikeasta yläkulmasta tai käyttämällä Jopox+ appia.

Jopoxissa on tietoa joukkueesta, harjoituksista sekä turnauksista. Jopoxia kannattaa seurata aktiivisesti, jottei informaatio esim. harjoitusaikataulun muutoksista mene ohi. Harjoituksiin ja turnauksiin ilmoittaudutaan hyvissä ajoin Jopoxin kautta merkitsemällä In tai Out.

4) Joukkueen toimihenkilöt
Joukkueen valmentajien sekä joukkueenjohtajan (JoJo) yhteystiedot löydät https://www.tervaritjuniorit.fi, valitse valikosta Joukkueet -> oikea joukkue (syntymävuoden mukaan). Tämä jälkeen voit valita valikosta joukkueen toimihenkilöt -sivun, josta löydät joukkueen toimihenkilöiden roolit ja yhteystiedot.

5) Harjoituksiin ja turnauksiin osallistuminen
Harjoituksiin ja turnauksiin osallistuminen ilmoitetaan Jopox-järjestelmän kautta.
Mikäli turnauksien yhteydessä tulee viime hetken peruuntumisia, ilmoita niistä aina suoraan joukkueen valmentajalle esim. WhatsApp-viestillä

On tärkeää varustautua oikein niin harjoituksiin kuin turnauksiin. Keväällä, kesällä ja syksyllä harjoitellaan/pelataan ulkona, jolloin varustus valitaan sään mukaan. Talvella harjoitellaan/pelataan sisällä, jolloin esim. koulujen saleissa tapahtuviin harjoituksiin tarvitaan sisäliikuntaan sopivat kengät (ei jätä jälkiä salin lattiaan).

Kannattaa myös huomioida, että esimerkiksi Heinäpään jalkapallohalli on lämmin tila, mutta Kempeleessä sijaitseva Ojan Rauta -areena on talvisin hyvinkin viileä, jolloin varusteiden pitää olla lähes vastaavat kuin ulkona pelatessa.
Mikäli pelipaikat ovat uusia, kannattaa olosuhteista kysyä esimerkiksi joukkueenjohtajalta, valmentajalta tai muilta vanhemmilta.

Niin harjoituksiin sekä turnauksiin tullaan ajoissa. Turnauksissa pitää olla paikalla lämmittelyyn valmiina (varusteet päällä) 30 min ennen ensimmäistä peliä. Pelaajien reppuun varataan harjoituksiin juomista ja turnauksiin kannattaa varata pientä evästä. Lisäohjeita nesteytykseen ja vinkkejä eväisiin löytyy seuratoimintaoppaasta.

Joukkueen valmentaja tekee joukkuejaot jokaiseen pelitapahtumaan erikseen ilmoittautuneiden perusteella.

6) Vanhempien rooli
Vanhempien tärkeimmät roolit ovat tukea, kannustaa ja mahdollistaa aloittelevan pelaajan harrastus.
Tämä käytännössä tarkoittaa mm.:

 • Huolehditaan pelaajat ajoissa paikalle harjoituksiin ja turnauksiin (turnauksissa paikalla 30 min ennen ensimmäistä peliä tai muuna valmennuksen ilmoittamana ajankohtana)
 • Huolehditaan (varsinkin harrastuksen alussa), että pelaajalla on mukana tarvittavat varusteet ja täysi juomapullo sekä turnauksissa pienet evää
 • Huolehditaan, että pelaajan vaatevarustus on sään- ja paikan mukaiset
 • Kannustetaan ja tsempataan pelaajaa niin voiton kuin häviön hetkellä
 • Käyttäydytään peleissä ja turnauksissa kannustavasti niin omaa joukkuetta kuin vastustajia kohtaan
 • Tuetaan myös joukkueen valmentajia ja muita toimihenkilöitä omalla käytöksellä. Kentän laidalta voidaan osallistua kannustaen, mutta valmentaminen kuuluu joukkueen valmentajille. Ja muistetaan, että jokainen joukkueen eteen töitä tekevä tekee sen oman perheen ja työn ohella. Suodaan siis heille myös vapaapäivät ja viestitään kohtuulliseen aikaan joukkueen asioissa (ja suodaan heille myös kohtuullinen vastausaika).