Tervarit tarjoaa työ- ja opiskelumahdollisuuksia
22.1.2019 13:01 Uutiset / Pääsivusto

Tervarien Anniina Sunnari-Pietikäinen ja Hannu Ellilä vierailivat Personalhusetin tiloissa

Tervarit Juniorit ry aloitti elokuussa 2017 hankkeen, jonka tavoitteena on auttaa Oulun alueella asuvia henkilöitä työ- ja opiskelupaikan löytämisessä. Tammikuuhun 2019 mennessä 56 ihmistä on päässyt joko töihin tai opiskelemaan hankkeen kautta. Pallo Hallussa -hankkeen yksi yhteistyötahoista on Personalhuset Staffing Group, joka tarjoaa työmahdollisuuksia hankkeessa mukana oleville. Personalhusetin Jaakko Kinnunen ja Minna Iinatti toivottivat vieraat tervetulleeksi, kun Tervarien Anniina Sunnari-Pietikäinen ja Hannu Ellilä vierailivat Elektroniikkatiellä Personalhusetin tiloissa.

Työmarkkinoilla osaaminen ja hyvä asenne kantavat pitkälle, kertoo Minna Iinatti.

— Etelä-Suomessa esimerkiksi siivoustehtävissä on todella paljon maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä. Kansallisuudella ei ole merkitystä, kunhan työnhakija sopii yrityksen tarpeeseen. Etelä-Suomessa olemme tehneet paljon yhteistyötä mm. Startup Refugeesin kanssa. Ulkomaalaiset ovat usein reippaita ja ahkeria työntekijöitä, jotka hoitavat työnsä sovitusti.

— Todella harvoin vaaditaan Suomen kansalaisuutta, mutta tällaisiakin tapauksia on. Esimerkiksi joissain valtion viroissa vaaditaan kansalaisuutta, mutta useimmissa tapauksissa voimme suositella myös ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä, Iinatti jatkaa.

— Tähän mennessä olemme saaneet yhden turvapaikanhakijan töihin, ja lisäksi useita ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Kielitaito, hyvät sosiaaliset taidot ja ahkera luonne ovat auttaneet hakijoita työllistymään. Erinomaista palautetta olemme saaneet omilta yhteistyöyrityksiltämme, kertoo Jaakko Kinnunen.

Toisinaan uudessa kulttuurissa työskentely voi aiheuttaa ristiriitatilanteita, mutta useimmiten tilanteisiin löytyy ratkaisu.

— Muutaman kerran olemme kohdanneet siihen, että eri uskontojen vaatimukset pukeutumiselle on tullut huomioida ennen työsuhteen alkua. Esimerkiksi keittiötöissä yritykset vaativat, että hygieniasyistä työntekijät eivät käytä burkaa, hijabia tai muita vastaavia asusteita. Koneiden lähellä huivit voivat aiheuttaa myös työturvallisuusriskin, mutta onneksi yrityksillä on asianmukaiset työvaatteet jokaiselle työntekijälle, kertoo Iinatti.

— Pystymme tarjoamaan töitä sukupuolesta ja kansallisuudesta riippumatta. Toki välillä yritykset ilmoittavat etsivänsä nimenomaan fyysisesti vahvoja henkilöitä sellaisiin tehtäviin, jotka vaativat erityisen vahvaa kuntoa. Esimerkiksi ikkunoiden pesu painepesurilla vaatii hyvää kuntoa, jolloin pitää ottaa huomioon eri hakijoiden fyysiset ominaisuudet, toteaa Jaakko Kinnunen.

Jos etsit opiskelupaikkaa, töitä tai uutta suuntaa urallesi, voit olla yhteydessä Anniinaan.

Anniina Sunnari-Pietikäinen
anniina.sunnari@tervaritjuniorit.fi
040 350 4816


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat