Pallo Hallussa-hanke oli järjestämässä Work Tank-rekrytointitapahtumaa
17.4.2018 13:54 Uutiset / Pääsivusto

Tapahtuma aloitettiin kokoontumalla yhteen. Rohkaisevien alkusanojen siivittämänä siirryttiin odottamaan omaa työhaastatteluvuoroa.

Ensimmäistä kertaa toteutettu, pakolaistaustaisille työnhakijoille suoraan kohdennettu Work Tank- tapahtuma Aleksinkulmalla (13.4.2018) oli suuri päivä monille. Työvoimaa etsivät yritykset saivat hyvän tilaisuuden haastatella yhteensä neljääkymmentä potentiaalista ja taitavaa työnhakijaa, jotka hakevat töitä siivous- ja rakennusalalta.

Haastateltavat koostuivat eri järjestöjen ja hankkeiden osallistujista. Kuvioissa Aleksinkulmalla mukana olivat Tervarit Junioreiden Pallo Hallussa-hanke, Startup Refugees-järjestö, Esikoto-hanke sekä Business Oulun TurvaY-hanke.

Haastatteluja kertyi yhteensä 51, sillä neljästäkymmenestä haastateltavasta muutamilla oli päivän aikana kaksi erillistä haastattelua. Sihti, Sol, VPS ja Värväämö haastattelivat omissa mukavissa huoneissaan vuoron perään työnhakijoita. Work Tank-rekrytointitapahtumassa pystyttiin lupaamaan muutamalle turvapaikanhakijalletyöpaikka heti kättelyssä.

Tapahtuman järjestäjät ottivat ennakkoon selvää siitä, mitä ja millaisia taitoja omaavia työnhakijoita tapahtuman yritykset haluaisivat haastatella, tarvitaanko aiempaa työkokemusta ja minkä tasoista kielitaitoa vaaditaan. Tapahtumassa työnantajien ja työstä motivoituneiden tarpeet kohtasivat. Kaikki mukana olevat yritykset oikeasti tarvitsevat työntekijöitä, ja järjestäjät puolestaan tuntevat, ketkä turvapaikanhakijoista tekevät paljon töitä ja auttavat itseänsä työllistymään.

Ennen Work Tank-päivää Pallo Hallussa-hankkeen halukkaille jäsenille varattiin aikaa CV.n hiomiseen ja rakentamiseen sekä prepattiin tuleviin työhaastatteluihin ja annettiin ohjeita siihen, miten esimerkiksi vastataan tyypillisimpiin työhaastattelu-kysymyksiin.

Odotellessa omaa haastatteluaikaa yhteisten esipuheiden jälkeen ehti hyvin käväistä kahvitarjoilu-nurkkauksella ja jutella niin tuttujen kuin uusien kavereidenkin kanssa. Tunnelma oli energinen sekä osallistujat iloisia ja innokkaita. Porinaa ja hymyä riitti, jonka johdosta tapahtuma tuntui etenevän rivakasti ilman turhautumisia. Myös järjestäjien mielestä tapahtuma meni jopa paremmin kuin mitä osattiin odottaa.

//Teemu Juntunen


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Kategoriat