Pallo Hallussa-hanke

PALLO HALLUSSA -Hanke

1.8.2017-31.7.2020

Pallo Hallussa-hankkeessa on mukana koko- tai osa-aikaista työtä tai opiskelupaikkaa etsiviä henkilöitä. Voit valita tarjonnastamme käyttöösi ne osat, jotka koet itsellesi hyödyllisinä. Toiminta on ESR-rahotteista ja osallistujille maksutonta. Pallo Hallussa -hanketta rahoittavat myös Oulun kaupunki ja Osao, sekä Tervarit Juniorit ry.
  • Mukana on oppilaitoksia, yrityksiä ja vapaa-ajan toimintaa tarjoavia organisaatioita. Kiitämme kaikkia mukana olevia toimijoita yhteistyöstä ja toivotamme uudet tahot tervetulleiksi mukaan toimintaan!
  • Yli 90 hankeosallistujaa on jo aloittanut työssä tai opinnoissa.
  • Hanke on tarjonnut myös työkokeilu- ja tet-mahdollisuuksia nuorille

TEEMUN PÄIVÄKIRJAA - HANKEOSALLISTUJAN AJATUKSIA TYÖKOKEILUN AJALTA

6.4.2018 Kiitosta ja tervehdystä

Olen ollut mukana Pallo Hallussa-toiminnassa syksystä lähtien, ja nyt aloitan työkokeilun Tervarit Junioreilla.

Työkokeilun aikana olen mukana erilaisissa toiminnoissa ja tapahtumissa, avustamassa ja ideoimassa. Suhtellisen nuorena työkokeilijana oleminen tuo myös etuja. Nuoremman näkökulmat tuovat uutta väriä ideoihin.

Lisäksi yksi merkittävä roolini on edesauttaa aktiivisuutta some-kanavilla. Tavoitteena on nostaaviestintäkanavien suosiota, jonka johdosta erilaisille tapahtumille saataisiin enemmän näkyvyyttä ja ne saataisiin ihmisten tietoon hyvissä ajoin. Täten tapahtumiin osallistumisen kynnys pienenee. Oikein käytettynä sosiaalinen media on hieno tapa tavoittaa ja tiedottaa.

Olen saanut työkoneeni lainaan Systemastorelta. Suuret kiitokset Systemastorelle, joka lainasi jouhevan läppärin hyvään tarkoitukseen, seurassa vasta aloittaneelle työkokeilijalle.

- Teemu

24.4.2018 Kuulumisia

Kun olin Pallo Hallussa - osallistuja ennen työkokeilua, sain paljon tietoa koulutus- ja työllistymismahdollisuuksista, hankin itselleni työturvallisuus- kortin ja hygieniapassin ja paljon muuta evästä elämään. Näin nuorena on hyvä saada tietoa eri tulevaisuuden poluista, jotta voi itsevarmemmin karsia pois asioita jotka eivät sovi itselle ja toisaalta saada vahvistusta tai muutosta omiin käsityksiin itseä koskevista koulutuksista ja työpaikoista.

Tervarit Junioreiden hankkeen Pallo Hallussa - toiminnassa avustajana oleminen tuo iloa, kun näkee hankkeeseen kuuluvien edistyvän esimerkiksi suomen kielessä, koulussa ja työllistymisessä. Sihti-vierailun aikana (5.4.2018) järjestettiin työhaastatteluja, jotka menivät paremmin kuin osattiin edes odottaa. Kuusi haastateltavista sai heti töitä seuraavaksi päiväksi. 6.4 vierailimme porukalla 4H - järjestön kodikkaalla toimistolla. Moni innostui 4H.n toiminnasta, tunnelma oli rento ja innostunutta keskustelua riitti. Porukka jäi sinä päivänä jo vähän pieneksi, kun edellisen päivän työhaastattelut kantoivat yllättävänkin paljon hedelmää, joten monet olivat sinä päivänä jo töissä.

Työkokeilu on ollut vaihtelevaa. Olen ollut mukana pelaamassa jalkapalloa, kirjoittanut, ollut mukana tapahtumissa ja yritysvierailulla. Tunnen itseni onnekkaaksi, kun pääsin tänne työkokeiluun vähän sattumienkin kautta. Värikkäät päivät sisältävät usein uusia tilanteita ja sosiaalista vuorovaikutusta. Tällä hetkellä on paljon tekemistä, joten olen saanut auttaa paljon töissä.Pian alkaa jalkapallo Heinäpään hallilla, joten lähden tästä kohta sykkelöimään kohti treenejä.

-Teemu

15.6.2018

Olen ollut mukana monenlaisessa toiminnassa ja tapahtumassa ja apuna vaikka missä. Juttuja on tapahtunut niin paljon että nyt alkaa jo unohtumaan että mitä kaikkea sitä on tullutkaan tehtyä. Tällä viikolla olen auttanut Hasania hänen valmentajan tutkinnon koulutehtävän kirjallisessa osuudessa. Suomen kieli ei ole helpointa kirjoittaa, kirjoitanhan itsekin välillä suhteellisen kömpelösti vaikka näin kantasuomalainen olenkin. Samaistuin hyvin helpotuksen tunteeseen, joka puhkesi kun saimme yhden tärkeän deadlinea lähestyvän osuuden kirjoitettua valmiiksi. Lukiossa tuli koettua samoja helpotuksen fiiliksiä. (*Flashback intensifies*)

Siistein juttu mitä tässä lähiaikoina olen tehnyt: Olen ollut hygieniapassi-kurssiin ja kokeeseen valmentavassa koulutuksessa kouluttajana maahanmuuttajataustaisille. Käytössäni ja heidän käytössään oli selkosuomeksi tehty oppimateriaali hygieniapassin eri aihealueista. Startup Refugees, Esikoto-hanke ja Pallo Hallussa-hanke yhteistyössä järjestivät tämän avuliaan koulutuksen. Koulutin Startup Refugees- vapaaehtoistyöntekijän kanssa puolta opiskelijaryhmästä. Lisäksi legendaarinen kevätnuha on mennyt kahden mahtavan flunssaisen viikon jälkeen ohi.

-Teemu

23.7.2018

Heinäkuussa aika pysähtyi tai ainakin hidastui. Kaikki olivat viettämässä lomiaan. Viikot olivat poikkeuksellisen lämpimiä. Näillä säillä kelpasi viettää lomia. Minäkin olin pari viikkoa lomalla.

Hain moneen kouluun yhteishaussa ja olin henkisesti myös varautunut välivuoteen. Yllättäen pääsinkin opiskelemaan tradenomi (tietojenkäsittely) -opintoja, sillä ylitin pisterajat reilusti. Olin ja olen erittäin tyytyväinen sekä yllättynyt lopputulokseen. Opinnot alkavat pian, joten työkokeiluni päättyykin odotettua aikaisemmin. On ollut suuri ilo työskennellä täällä, hankkia kokemuksia ja lisää osaamista ja ymmärrystä tällaisesta ”vapaammat kädet”- työstä. Teinpä nyt listausta siitä, mitä kaikkea olen päässyt tekemään antoisan työkokeiluni aikana:

Jalkopallon videokuvaus, Työhakemusten tekemisissä avustaminen, työhakemusten tekemisissä avustaminen Pallo Hallussa hankkeen osallistujille, kyselylomakkeen tekeminen, CV-profiilikuvien ottaminen, Some-koulutustilaisuuden kouluttajana Hyvänmielentalon työntekijöille sekä kyseisen koulutuksen suunnittelussa mukana.

Eikä siinä vielä kaikki: Hygieniapassi workshop vetäjä, Somen päivittäjä, hyvänä tyypinä, artikkeleiden kirjoittajana, Kaupunki tilana-hankkeen projektityöntekijä, Kaupunki Tilana-hankkeessa videokuvaus ja editointi, jalkapalloväline-tilauksen noutajana ja kuljettajana, Work-Tank tapahtumassa avustajana, tekniikan laittaminen toimintakuntoon joko tekemällä itse tai ohjeistamalla (puhelin tai kuvan näkyviin saaminen yms), ja tärkeimpänä: Kahvinkeittäjänä. :)

Näistä jutuista on hyvä poimia hyviä juttuja omaan ceeveehen!

-Teemu

30.7

Aloitin täällä työkokeiluni 3.4, tuoden omat vahvuuteni tarjoamassani avussa. Nyt työkokeiluni aika päättyy, ja olen kiitollinen monipuolisesta kokemuksesta, mitä olen täällä saanut. Kenties myös tämä päiväkirjanpoikanen, jonka aloitin, saa jatkoa jonkun toisen toimesta. Näin seikkailuni loppuu huomenna tämän kuun viimeiseen päivään. Kiitos, kun sain olla mukana!

- Teemu kuittaa
   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat