Työllistämistoiminta


Tervarit Junioreiden työllistämistoiminta


Tervarit Juniorit tarjoaa ja on tarjonnut viiden vuoden ajan jalkapallovalmennuksen ohella myös työllistämispalveluita; kuten esimerkiksi palkkatukitöitä, valmentajakoulutuksia, erilaisia kursseja ja työkokeilumahdollisuuksia. Elokuussa 2017 Tervarit Juniorit aloitti Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman kolmevuotisen Pallo hallussa –hankkeen, jonka tarkoituksena on muun muassa auttaa etsimään sekä osa- että kokoaikatöitä ja koulupaikkoja nuorille, jotka vielä miettivät, mitä haluavat tehdä elämässään. Hanke pyrkii auttamaan ensisijaisesti 17-30 –vuotiaita henkilöitä, mutta ikärajaus ei ole tiukka.

Työn ja opintopaikanhakijoina on runsaasti myös maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Jokaisen henkilön tilanne kartoitetaan erikseen, ja työtä/opiskelupaikkaa etsiviä henkilöitä pyritään auttamaan yksilötapaamisissa, joissa voidaan laatia ansioluettelo, ja joissa pystytään hakemaan myös työ- ja opiskelupaikkaa. Pallo hallussa –hankkeeseen osallistuvia myös suositellaan suoraan eri työnantajille. Yksi koko hanketoiminnan kantavista teemoista on rasisminvastaisuus.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä TE-palveluiden, Oulun kaupungin, Oulun seudun ammattiopiston, paikallisen yrityselämän, Maahanmuuttoviraston, korkeakoulujen, paikallisten urheiluseurojen ja -järjestöjen sekä kulttuuritoimijoiden kanssa. Hanke on auttanut palkkatukityöllistettyjen lisäksi 70 henkeä töihin ja 20 henkeä opintoihin. Toiminta on asiakkaille maksutonta.

Pallo hallussa -hankkeen osallistujille on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa järjestetty muun muassa seuraavia tapahtumia:

Miten haet töitä Suomesta; Work Tank –rekrytapahtuma ja Work It –aktivointipäivä.

Kurssilaisten työelämätaitoja on kasvatettu ja kasvatetaan monipuolisen kurssitarjonnan avulla. Pallo hallussa- hankkeen aikana on järjestetty muun muassa seuraavat kurssit:

Google Analytics –kurssi, trukkikurssi, siivouksen perusteet, työturvallisuuskortti, anniskelupassi, hygieniapassi, järjestyksenvalvojakurssi ja taksikurssi.

Tervarit Juniorit ry. on mukana myös Palloliiton monikulttuurisuushankkeessa. Palloliitto on käynnistänyt vuonna 2018 yhdessä Walter ry:n ja Opetushallituksen kanssa vuoteen 2020 kestävän seurakehityshankkeen, jonka tarkoituksena on edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista monin eri muodoin ja osallistaa heitä seuratoimintaan entistäkin vahvemmin. Hankkeen tavoitteiden seurauksena on käynnistetty kulttuuritulkkitoiminta siihen valituissa seuroissa ja siten lisätty sekä seurojen että monikulttuurisen taustan omaavien perheiden osaamista seuratoiminnasta. Kulttuuritulkkitapaamisissa voidaan perehtyä myös tarkemmin elämään Oulussa ja Oulun alueen työllistymismahdollisuuksiin.

Tervarit Juniorit ry. auttaa myös yrityksiä ja yhdistyksiä rekrytoinneissa, maksutta. Työnhakijat ja työnantajat, ottakaa meihin rohkeasti yhteyttä!Toiminnanjohtaja Ville Luotola,

ville.luotola@tervaritjuniorit.fi

0443609229

Projektipäällikkö Anniina Sunnari

anniina.sunnari@tervaritjuniorit.fi

0403504816


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat