Hercules YJ U17 vei kevään ensimmäisen paikallisderbyn
Julkaistu: 20.03.2023 13.44

Tervarit Juniorien seurayhteistyöjoukkue Hercules oli keskiviikkona iltapäivällä pelatussa paikallisottelussa tyly isäntä. Heinäpään hallissa pelatussa U17-SM-karsintasarjan kamppailussa kotijoukkue käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen, puolusti kurinalaisesti ja otti tärkeät sarjapisteet maalein 5-1 (3-0).

Herculeksen voiton takuumiehiä olivat kolme maalia viimeistellyt Aapo Takalo, keskikentällä isolla säteellä raataneet Julius Körkkö, Joel Lotvonen sekä Deniz Kocol ja toisen jakson ratkaisuhetkillä monta isoa torjuntaa esittänyt maalivahti Joonas Niinivaara.

Voittonsa ansiosta Hercules nousi A-karsintalohkossa sijalle viisi, joka oikeuttaisi vielä paikan suoraan SM-loppusarjaan. Joukkue nähdään seuraavan kerran tositoimissa lauantaina 1.4. jolloin aprillipäivän Heinäpäässä huipentaa kello 16.00 käynnistyvä karsintaottelu Kuopion Palloseuran YJ-joukkuetta vastaan.

Sunnuntai tarjosi myös ilonhetkiä seuran pelejä seuraaville kannattajille. JS Herculeksen reservijoukkue Tervarit-j avasi Suomen Cupin urakkansa esimerkillisesti ja eteni toiselle kierrokselle lyömällä miesten Kolmosessa pelaavan Roi Unitedin (Rovaniemi) tylyin 7-0 (3-0) loppunumeroin. Seurayhteisön juniori-ikäisistä pelaajista -08 ikäluokkaa edustava Hugo Taumberger kellotti täydet 90 minuuttia topparin tontilla ja ensiesiintymisensä miesten virallisessa ottelussa suorittivat U17-joukkueesta myös Joel Lotvonen, Aapo Takalo ja Niko Haapalainen.

Tervarit-j kohtaa toisella kierroksella vierasottelussa otteluparin ToU (Siilinjärvi)-KaPa (Kajaani) voittajan. Toinen kierros pelataan kokonaisuudessaan loppuun 10.4. mennessä .