RoPS oli vahvempi lauantaina Oulussa
Julkaistu: 06.03.2023 18.42

Herculeksen YJ U17 koki lauantaina karvaan tappion Heinäpään jalkapallohallissa pelatussa SM-karsintasarjan kamppailussa. Vahvaa kaksinkamppailuvoimaa esittänyt RoPS vei tärkeät sarjapisteet mennessään maalein 4-2 (1-1).

Kaksi edellistä otteluaan voittanut Hercules oli ensimmäiset 65 minuuttia suurissa vaikeuksissa Rovaniemen Palloseuran korkean prässilinjan aiheuttaman paineen vuoksi. Kotijoukkue pääsi kuitenkin tauolle 1-1- tasalukemissa Joel Lotvosen rangaistuspotkusta laukoman tasoitusmaalin myötä.

Vierasjoukkueen painostus tuotti toisella puoliskolla tulosta ja RoPS karkasi 13 minuutissa jo 3-1 johtoon. Hercules pääsi vielä viimeisen 25 minuutin aikana otteluun kiinni ja loi useita maukkaita maalintekotilanteita, mutta ottelun toisen maalinsa laukonut Valtteri Vatanen hiljensi hallin 4-1 johtomaalilla kesken isäntien painostuksen. Ottelun 2-4 kavennusmaalista vastasi vaihdosta sisään tullut Sepehr Torabi.

Hercules YJ pelaa seuraavan karsintaottelunsa keskiviikkona 15.3. jolloin tulikuumassa derbyssä vastaan astelee AC Oulu/OLS. Kamppailu puhalletaan käyntiin jo kello 15.00.

U17-joukkueen viikkoon mahtui myös joukko onnistumisia. Suomen U17-maajoukkueen leirillä osaamistaan esittelivät Julius Körkkö ja varasijalta sisään päässyt Deniz Kocol. Deniz käytti näyttöpaikkansa ja onnistui maalinteossa sekä esityön tekijänä torstaina Klubi 04:ää vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Lopulliset pelaajavalinnat Turkissa pelattavaan EM-jatkokarsintaan julkaistaneen vielä tämän viikon kuluessa.