Juuso Madetoja - Vuoden lasten valmentaja
Tervarit Juniorit RyJulkaistu: 16.02.2023 10.47

Juuso Madetoja - Vuoden lasten valmentaja

Palloliiton pohjoinen alue palkitsi Tervarit Junioreissa jo lukuisia kausia hyvää valmennustyötä tehneen Juuso Madetojan Vuoden 2022 lasten valmentajaksi. Palkinto jaettiin viime lauantaina järjestyssä Seurojen äänen palkintogaalassa.

-Minulla on seuraani pitkä kiintymyssuhde, sillä pelasin juniorivuoteni Tervarit Junioreissa ja pääsin mukaan valmennushommiin ensimmäisen kerran vuonna 2004, 16-vuotiaana kesätyön merkeissä, Juuso Madetoja myhäili.

Edes Madetoja ei voinut vastustaa Suomen puolustusvoimien vetovoimaa ja joutui jättämään valmennushommat hetkeksi taustalle asepalveluksensa vuoksi. Rovaniemen ammattikorkeakoulu oli seuraavana osoitteena kasarmin harmaiden jälkeen, mutta nuoren miehen veri veti takaisin kentän laidalle.

- Rovaniemellä luonnollinen seuravalinta urani jatkumolle oli Rovaniemen Palloseura, jossa tein valmennushommia kolmisen vuotta opiskelujeni ohessa. Palasin takaisin Ouluun 2012 ja arkityökiireideni ohessa valmensin Tervarit Junioreissa pari vuotta. Vuonna 2017 tein varsinaisen paluun seuraan ja olen viimeiset kolme vuotta työskennellyt seurassa päätoimisena 8vs8-vaiheen valmennuspäällikkönä sekä ikäluokkajoukkueen vastuuvalmentajana.

Madetoja voi tarkastella pohjoisen ja Oulun alueen jalkapalloa pidemmältä aikaväliltä, sillä nuoresta iästään huolimatta hänellä on jo lähes 25 vuoden kokemus pelaajana sekä valmentajana.

- Olen nähnyt pohjoisen jalkapallon kehitystä pitkällä aikajänteellä: olosuhteet ovat parantuneet merkittävästi ja junioriseurojen toiminta on mennyt ammattimaisempaan suuntaan, joka mahdollistaa laadukkaan pelaajakehityksen sekä luo edellytykset toimivalle valmennusympäristölle, Madetoja kehuu.

- Kehittämisen varaa toki löytyy vielä monellakin osa-alueella ruohonjuuritason toiminnasta miesten edustusjalkapalloiluun, mutta ainakin meidän seuramme pyrkii jatkuvasti eteenpäin ja mahdollistamaan laadukkaan arjen jalkapallon parissa.

Juuso haluaa muistuttaa kaikkia toimivien sidosryhmien tärkeydestä sekä painottaa, että joukkueurheilulajeissa edes valmentaja ei voi toimia ilman taustatukea.

- Vuoden lasten valmentaja-palkinto on kunnianosoitus pitkäaikaisesta työstä lasten kilpaurheilun sekä liikunnan parissa, mutta ilman toimivaa taustaryhmää joukkue- sekä seuratasolla tämä ei olisi käytännössä mahdollista, sillä pitkäjänteinen valmennus vaatii toimivan tiimin, Madetoja kiittää.

Tervarit Juniorit onnittelee Juuso Madetojaa ansaitusta kunnianosoituksesta ja kovasta työstä seuran pelaajakehityksen eteen.