Herkut ulkomailla - Hercules 08 YJ vieraili viisi päivää Hollannissa
Tervarit Juniorit RyJulkaistu: 02.11.2022 16.33

Herkut ulkomailla - Hercules 08 YJ vieraili viisi päivää Hollannissa

Herkut vierailivat viime viikolla Hollannissa. 2008-syntyneiden Hercules YJ lähti varhain 26.10. keskiviikkoaamuna Oulun lentokentältä matkalle kohti Alankomaita. Kaikki pelaajat olivat terveinä ja yhtä lukuun ottamatta pelikuntoisina. Näin 22 hengen ryhmä lähti innokkaana testaamaan Hollannin junnujen tasoa ja tutustumaan paikalliseen jalkapallokulttuuriin.

Matka sujui hyvin ja aurinkoisessa Amsterdamissa odotti matkanjärjestäjä DH Sporttoursin bussikuljetus, Matka jatkui 1,5h päähän Heinoon, lähelle Zwollen kaupunkia, missä joukkue majoittui reissun ajalle leirikeskukseen. Joukkueelle oli varattuna oma 30 henkeä vetävä “mökki” ja yhteisiä hetkiä tulikin reilusti, kun koko kööri majoittui saman katon alle.

Heti keskiviikkona päästiin tositoimiin, kun noin kymmenen tunnin matkaamisen jälkeen saapumispäivänä vastaan asettui ammattilaisseura De Graafschapin -09 joukkue. Peli soljui päädystä päätyyn ja lopulta lopputulos oli 2-2 tasapeli. Kotijoukkueen pelaajat olivat kaikki todella hyvällä tekniikalla varustettuja ja pienestä koosta huolimatta vahvoja 1v1 tilanteissa. Sivuhuomiona junioripelit tuomaroidaan Hollannissa vain yhdellä “oikealla” päätuomarilla ja molemmista joukkueista tulee linjatuomarit.

Toisena päivänä ruokakulttuurishokki alkoi jo havisemaan pois, kun ensimmäisenä päivänä paikallinen ruokailu tuotti monelle ihmetystä. Hollantilaiseen tapaan aamupala ja lounas koostui hyvin pitkälti leivästä ja päivän lämmin ateria syötiin illemmalla päivällisen merkeissä. Ei muuta kuin nutellat ja marmeladit leivän väliin ja menoksi!

Torstaina pelit jatkuivat DVS-33 amatööriseuran harjoituskeskuksessa. Kyllä, tällä amatööriseuralla oli noin 200 henkeä vetävä ravintola, kahdeksan reenikenttää, yli kolmekymmentä pukukoppia ja oma stadion, jossa pääsimme pelaamaan oman ikäluokan DVS-33 joukkuetta vastaan. Pelissä oli suuremmankin urheilujuhlan tuntua, kun kuuluttaja antoi parastaan ja molempien seurojen logot komeilivat tulostaululla. Ensimmäinen jakso meni Herculesin hallinnassa ja tauolle siiryttiin 0-1 Hercules johdossa, mutta toiselle jaksolla painopiste kääntyi voimakkaasti toiseen suuntaan. Lopulta kotijoukkue niittasi kaksi osumaa pelin loppupuolilla ja voitto näin isännille 2-1. Pahimmat pettymykset hukutti seuran klubitalolla syödyt hampparit, minkä jälkeen alkoi matka takaisin leirikeskukseen.

Perjantaina pojat pääsivät aamupäivästä nauttimaan Joonas Kolkan ja Leo van de Kraatsin harjoituksista. Hollannissa panostetaan voimakkaasti yksilötaitoihin ja harjoitukset haastoivatkin pelaajien tekniikan ja toiminnan tehokkaasti nopeissa tilanteissa. Kiitokset Joonakselle ja Leolle hyvistä reeneistä.

Päivä jatkui melko vapaalla ohjelmalla ja pojat saivatkin aikaa tutustua leirikeskukseen, pelailla pingistä, korista yms. aktiviteetteja. Taustat kävivät Heinon keskustassa kahvilla ja tutustumassa paikalliseen ruokaan, paikalliselle lihamurekkeelle raadilta täydet pisteet! Illalla suuntana oli Zwollen kaupunki ja maan 2. korkeimman sarjatason Eerstedivisien kärkikamppailu FC Zwolle - MVV Maastricht. Stadionilla oltiin hyvissä ajoin ja pojat kävivät tutustumassa fanikaupan antimiin ennen ottelua. Itse peli oli todella vauhdikasta ja viihdyttävää jalkapalloa melkein täydellä 12 500 hengen stadionilla. Zwolle hallitsi palloa ja suurimman osan ottelua, mutta vahvana vastahyökkäysjoukkueena tunnettu Maastricht oli maineensa veroinen ja teki yhdestä useasta vaarallisesta tilanteenvaihdostaan 0-1 voittomaalin. Illalla laitettiin vielä ravintolasta lainatut sähkögrillit tulille ja iltapalaksi pelaajille oli taustojen rakkaudella tekemiä pihvejä ja makkaraa, paikallisia tapoja kunnioittaen curryketsupilla maustettuna.
Lauantaina joukkue lähti tutustumaan n. 50km päässä leirikeskuksesta sijaitsevaan SBV Vitessen akatemiaan ja katsomaan seuran junioreiden pelejä.Tilat olivat todella hienot ja joukkue päätyi seuraamaan pääosin P15 ottelua, missä Vitesse sai sarjan kärkijoukkue Feyenoord Rotterdamin vieraakseen. Vieras oli tyly ja vei ottelun selkein lukemin. Liiga Pohjoisen peleihin verrattuna pelaajat tuumasivat, että yksilötaito ja pelitempo on huomattavan paljon korkeampaa. Valmennus tutustui tarkemmin myös seuran tiloihin ja vaihtoi ajatuksia miesten edustusjoukkueen fysiikkavalmentajan kanssa.

Viimeinen ilta meni vapaissa merkeissä leirikeskuksessa ja valmentajat opettivat joukkueenjohdolle uusia korttipelejä. Pakkaamiset ja talon siivous hoidettiin siihen kuntoon, että aamulla ei tarvinut aikaisin paljoa muuta tehdä kuin nostella varusteet bussiin.

Sunnutaina menikin taas reissatessa. Aamukuudelta karavaani starttasi Heinosta ja saapui viiden nurkilla Oulun lentokentälle. Matka oli onnistunut ja antoisa. Hercules 2008 YJ jää parin viikon reenitauolle, jonka rikkoo ainoastaan päättäjäisilta. Iso kiitos matkajärjestäjä Harroldille ja Dennisille, jotka auttoivat paikanpäällä juoksevissa asioissa ja tietenkin joukkueenjohtaja Pauli Pulkkiselle järjestelyistä!

- Reissu oli kaikin puolin onnistunut kokonaisuus. Saimme tasaisia pelejä, vietimme aikaa yhdessä ja näimme minkälaista nuorten jalkapallo on huipputasolla Hollannissa. Reissusta saatiin paljon motivaatiota tulevalle kaudelle, niin pelaajille kuin valmennuksellekin. Summasi joukkueen vastuuvalmentaja Joni Valta.