Julius Körkkö valittu U16-maajoukkueeseen
Tervarit Juniorit RyJulkaistu: 26.04.2022 12.48

Julius Körkkö valittu U16-maajoukkueeseen

HauPassa jalkapallon aloittanut Hercules U17 YJ:n pelaaja Julius Körkkö on valittu U16-maajoukkueen mukaan UEFA Development -turnaukseen. Turnaus pelataan Stara Pazovassa Serbiassa ja vastustajiksi Suomelle asettuvat Slovakia, Unkari sekä kotijoukkue Serbia. Julius on valitun joukkueen pohjoisin edustaja, pääosan joukkueesta tullessa Turusta, Tampereelta, Helsingistä ja Lahdesta. Kuopiosta on päässyt mukaan kaksi pelaajaa, mutta muita pohjoisen poikia ei mukana ole.

Julius itse odottaa innolla maaotteluita.

"On kiinnostavaa nähdä, minkälainen on kansainvälinen taso ja miten siellä pärjäämme."

Maajoukkuekutsu kertoo yleensä, että harjoittelu on maistunut ja pelit sujuneet. Julius on ollut suuressa roolissa B-SM-karsintasarjaan osallistuvan U17-joukkueen keskialueella. Neljä tehtyä maalia löytyy tilastoista ja useita luotuja maalitilanteita on voinut todistaa jokainen pelejä tällä kaudella nähnyt.

Kauden alusta saa Juliukselta kuitenkin hyvin nöyrän vastauksen.

"Olemme pärjänneet alkuodotuksia paremmin. Onnistumisen kokemuksia on tullut erityisesti loppuhetken tasoituksista Ilvestä vastaan ja AC Oulun voitosta."

U17-joukkue on tällä hetkellä karsintasarjan kolmantena SJK:n ja Ilveksen perässä. Kaksinkertaisen sarjan toinen kierros pyörähti juuri käyntiin ja Ilveksen kanssa tasasimme pisteet toistumiseen. Sarjan kärjessä oleva SJK ei ole hävinnyt otteluakaan ja ainoa pistemenetys on tullut meitä vastaan.

Juliuksen mainitsema AC Oulu -voitto sen sijaan oli melkoinen maalijuhla, päättyen 2-6 Herculesin voittoon.

Julius on kevään aikana saanut myös ensi minuutit miesten sarjoissa, Kakkosessa pelaavan Herculesin paidassa pelattuaan puoliajan verran harjoitusottelussa. Hän on onnistunut erinomaisesti myös harjoituksissa ja saanut miesten joukkueen mukana olosta hieman erilaista kokemusta jalkapallosta.

Kevään harjoittelua Julius kuvaa molempien joukkueiden osalta näin.

"Oman joukkueen (U17) harjoitukset ovat olleet laadukkaita ja kehittäviä sekä yksilöllisesti että taktisesti. Miesten edustuksen mukana harjoittelu on fyysisesti raskaampaa ja kovempitempoista, mikä tuo oman hyötynsä peleihin."

Toivottavasti nämä hyödyt näkyvät toukokuun alussa Serbian jalkapallonurmilla ja Julius onnistuu maaotteluissa kovia vastustajia vastaan.

Seurastamme varalle näihin maaotteluihin valittiin jo aiemmin maaotteluita pelannut Axel Ainasoja sekä vielä maajoukkuedebyyttiään odottava Macar Ajoung.

Lisätietoja maaotteluista Palloliiton uutisesta: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u16-p...

Suomen ottelut:
To 5.5. Slovakia – Suomi 16:30 (Stara Pazova)
La 7.5. Suomi – Unkari 16:30 (Stara Pazova)
Ti 10.5. Suomi – Serbia 11:00 (Stara Pazova)

U17-joukkue pelaa vielä ennen maaotteluita 30.4. klo 12 FC Hakaa vastaan. Ottelu pelataan Heinäpään tekonurmella.

Edustusjoukkueen kausi alkaa myös 30.4. klo 14 Komeettoja vastaan. Ottelu pelataan Castrenin urheilukeskuksessa. Liput 10€ aikuiset/5€ opiskelijat, eläkeläiset ja Hercules-yhteisön vanhemmat/0€ Hercules-yhteisön juniorit. Kausikortit 40€.

Tervetuloa seuraamaan laadukasta jalkapalloa!