Esittelyssä Keijo Huusko
Julkaistu: 20.08.2021 00.00

Esittelyssä Keijo Huusko

Olen 41 vuotta täyttänyt ex ammattilainen jalkapallossa ja nykyinen ammattivalmentaja. Kotoisin Kemistä ja olen kolmen lapsen isä. Valmentaminen tuli kuvioihin Norjan vuosien aikana, halusin kehittää itseäni pelaajana, niin ajattelin juniorivalmentamisen avaavan silmiä ja auttavan näkemään peliä myös ulkopuolelta.

Mitkä ovat työtehtäväsi seurassa?

Vastaan -09 syntyneiden poikien valmennuksesta, olen B-junioreiden apuvalmentaja ja Herculeksen edustuksen apuvalmentaja.

Miten päädyit mukaan seuran toimintaan?

Valmensin pitkään Kemi-Tornio alueella ja halusin uutta haastetta uralleni niin Oulu tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet. Seurasta kuulin paljon hyvää ja asiat hoidetaan todella hyvin. Plussana ihmiset seuran ympärillä tekevät arvokasta työtä, seurassa todella hyvä yhteishenki ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen.

Mikä motivoi valmentamaan?

Pelaajien kehittäminen ja uuden oppiminen. Valmentamisessa ei ole kyse vain pelistä, pitää ymmärtää myös pelaajaa ja oppia näkemään asiat pelaajan silmin. Joukkue ei tarvitse tähtiä, mutta tähti tarvitsee joukkueen. Äskeiseen sanontaan kiteytyy paljon, miten saat kaikki 20 pelaajaa puhaltamaan yhteisen edun nimiin.

Millaisia toiveita ja suunnitelmia tulevalle?

Seurassa on tehty paljon oikeita asioita ja menty isoja harppauksia eteenpäin. Tällä hetkellä olen tyytyväinen rooliini ja varmasti minulla on annettavaa seuralle jatkossakin. Valmennuskuviot ja roolit selviää ajan kanssa, mutta olen erittäin tyytyväinen seuran kehitykseen.