Esittelyssä Aaku Laitinen
Julkaistu: 23.06.2021 00.00

Esittelyssä Aaku Laitinen

Olen 34-vuotias Vaasalais lähtöinen kahden lapsen isä, joka asuu tätä nykyä Limingassa. Jalkapallon valmentamisen aloitin vuonna 2005, kun VPS:aan perustettiin 96-97-syntyneille tytöille joukkue, johon tarvittiin valmentajia. Sen jälkeen toimin monessa eri tehtävässä seuran valmennuspuolella. Vepsussa myös pelasin kaikki juniorivuodet ja aikusena sitten VPS-j joukkueessa, jota olen myös valmentanut neljän kauden ajan. Alkuvuodesta 2018 aloitin työt VPS Junioreissa Junnuliiga koordinaattorina ja Tervarit Junioreihin siirryin Nappulapäälliköksi 2019 syksyllä. Vapaa-aikani vietän perheen kanssa tai golfkentällä.

Työtehtäväsi seurassa?

Tällä hetkellä työtehtäväni ovat aika monipuoliset. Olen U20 ja U10 joukkueiden vastuuvalmentaja, U17 BSM joukkueen videoanalyytikko, Nappulapäällikkö (5v5 vaihe), tutor ja kouluttaja. Lisäksi toimin Palloliiton videoanalyytikkona U16 (-05) maajoukkueen kanssa, Pohjoisen alueen alueleireillä sekä huuhkaja- ja helmaripäivillä ja Pelianalyysit kouluttajana.

Parasta valmentamisessa?

Valmentamisessa on parasta se, kun pääsee kehittämään pelaajia ja auttamaan heitä oppimaan jalkapallon saloja. Myös itsensä kehittäminen ja uusien asioiden oppiminen on hienoa. Jalkapallo kehittyy koko ajan ja valmentajien pitää pystyä kehittymään samalla. Pidän myös koulutusten pitämisestä ja siitä, että pääsee auttamaan ja opettamaan aloittavia valmentajia, jotta seuraan ja seurayhteisöön saataisiin vielä enemmän osaavia valmentajia.

Parasta Tervareissa?

Tervareissa on parasta se, että seura haluaa kehittyä ja kehittää toimintojaan koko ajan. Vaikka viime vuosina on saavutettu hienoja asioita, niin koko ajan seurassa mietitään miten voimme vielä tehdä asioita paremmin ja saada uusia harrastajia mukaan lajin pariin. Seurayhteisö kasvaa myös koko ajan ja sen potentiaalin hyödyntäminen on hienoa. Seura myös vaikuttaa muuallakin kuin jalkapallon parissa ja pyrkii auttamaan ihmisiä työllistymään erilaisten hankkeiden avulla.

Millaisia vinkkejä antaisit jalkapallosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille?

Meillä oli todella suosittu Futiskoulu toukokuussa, jossa oli yli 350 osallistujaa. Nyt Kesäfutiksessa näistä on mukana vielä yli 150 ja uusia pelaajia tulee ja mahtuu mukaan vielä. Eli rohkeasti ottamaan yhteyttä ja kokeilemaan miltä jalkapallon pelaaminen tuntuu hyvässä seurassa.