Esittelyssä Juuso Madetoja
1.6.2021 11:37 Uutiset / Pääsivusto

Juuso U13 harjoituksissa keväällä 2021

Nimeni on Juuso Madetoja ja olen 32-vuotias oululainen. Toimin Tervarit Junioreissa 8v8 vaiheen valmennuspäällikkönä sekä U13 joukkueen vastuuvalmentajana. Lisäksi kuulun Hercules U14 joukkueen valmennustiimiin.

Jalkapallon pelaamisen aloitin 6-vuotiaana. Pelasin junioriputken Tervarit Junioreissa. Aikuisiällä olen pelannut alasarjoja Oulun Tarmon, Js Herculeksen ja Fc Muurolan riveissä.

Valmentamisen aloitin jo B-juniori ikäisenä vuonna 2004, seurana tuttu Tervarit Juniorit. Tämän jälkeen valmentaminen on jatkunut, olkoonkin että väliin mahtuu myös taukoja. Tervarit Junioreiden lisäksi olen valmentanut Rovaniemen Palloseurassa.

Viimeisimmän tauon jälkeen palasin valmennuksen pariin vuonna 2017 ja sillä tiellä olen. 2019 syksyllä aloitin päätoimisena nykyisessä tehtävässäni. Koulutukseltani olen sosionomi ja aiemmin olen työskennellyt pääasiassa lastensuojelun työtehtävissä.

Parasta valmentamisessa?

Valmentamisessa on parasta nähdä kun pelaajat kehittyvät ja oppivat uutta. Pidän lisäksi valtavasti harjoitusten suunnittelusta ja vetämisestä. Onnistunut harjoituskerta tai pelikerta, jossa pelaajat oppivat ja nauttivat antaa aina palkinnon tehdystä työstä. Tämä luonnollisesti näkyy pelaajien kehittymisenä harjoituksien ja pelitapahtumien yhteydessä.

Pidän myös valmentamisen haasteista, sillä aina kaikki ei mene niin kuin on itse kuvitellut. Silloin joutuu tarkastelemaan omaa toimintaa harjoitteen vetämisessä tai suunnitelman toimivuutta. Nämä ovat hetkiä, jolloin on mahdollisuus oppia ja kehittyä. Jokainen harjoitus- ja pelikerta on kehitystapahtuma niin pelaajille kuin valmentajallekin. Pidän siitä, että tässä työssä on mahdollisuus kehittyä päivittäin. Nykyään tietoa on paljon saatavilla, joten sikälikin työssä kehittymiseen on hyvä lähtökohdat.

Parasta Tervareissa?

Tervareissa on ollut useamman vuoden pyrkimys kehittyä itse sekä olla kehittämässä alueen jalkapalloa. Seura on satsannut vahvasti valmentajiin kouluttamalla sekä tukemalla heitä, joka näkyy kentällä parantuneena laatuna. Seurassa on hyvä henki ja paljon hienoja ihmisiä töissä sekä OTO-toimijoina. Seurassamme asioista voidaan keskustella aidosti.

Seura on pyrkinyt parantamaan aktiivisesti pelaajapolkunsa laatua ja viime vuosien iso steppi tällä saralla on Hercules YJ toiminta yhdessä yhteistyöseurojen (Ajax Sarkkiranta, Haukiputaan Pallo, Fc Raahe, Limingan Pallokarhut sekä Ponkilan Pantterit) kanssa.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia?

Toiminta on kehittynyt viime vuosina vahvasti, mutta sen ei tule pysähtyä. Toivon, että luodut prosessit niin Tervarit Junioreissa kuin seurayhteisössä tulevat entistäkin vahvemmiksi, jolloin ne kestävät paremmin sen, jos toimijoita vaihtuu.

Omalta osaltani pyrin varmistamaan, että seuran valmennusprosessin laatu säilyy hyvänä ja kehittyy. Tämän kautta saamme toivottavasti jatkossakin toimintaan mukaan innokkaita pelaajia sekä valmentajia. Kun työ kentällä on laadukasta, hauskaa ja tavoitteellista, on sekä pelaajilla että valmentajilla mahdollisuus edistyä. Toivoisin, että Oulusta tulee lähivuosina kasvavissa määrin ammattilaispelaajia niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

Millaisia neuvoja antaisit jalkapalloharrastuksesta kiinnostuneille?

Kesän tullen on hyvä ottaa kaikki irti siitä, että ulkona on hyvä kelit harrastaa. Käy pelailemassa kavereiden kanssa lähikentillä tai alueilla ja liiku monipuolisesti. Kannattaa myös seurata Huuhkajien ainutlaatuista Em-kisataivalta sekä käydä katsomassa JS Herculeksen sekä AC Oulun pelejä.

Mikäli et ole vielä mukana joukkuetoiminnassa, tule rohkeasti kokeilemaan. Hyvässä valmennuksessa opit paljon uutta ja kehityt. Meidän joukkueissa uudet pelaajat otetaan hyvin vastaan ja sieltä voi saada uusia kavereita.

Mahtavaa futiskesää kaikille!


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat