Esittelyssä Pekka Haaranen
30.3.2021 19:13 Uutiset / Pääsivusto

Pekka vuonna 2019 Vitoriassa Tervarit 04 YJ:n mukana.

Nimeni on Pekka Haaranen ja olen 32-vuotias paljasjalkainen oululainen. Oma pelaajaura kulki OLS-junnuputken läpi ja armeijan jälkeen kaverin kautta päädyin käymään Herculesin (4.div) joukkueen treeneissä 2008 ja sinne tielle jäin. Herculesin paidassa tuli pelattua korkeimmillaan Kolmosta muutama kausi, kunnes loukkaantumiset katkaisivat hauskuuden. Lähivuosina vapaa-ajalla on tullut pelattua Herkku-Papoissa Viitosta. Tämän lisäksi vapaa-aikaa kuluu frisbeegolfin, padelin, penkkiurheilun ja e-urheilun kanssa. Myös orastavaa lenkkeilyintoa on löytynyt.

Työtehtäväsi seurassa?

Tälle kaudelle seurayhteisön kilpajoukkueet ovat siirtyneet Hercules-nimen alle. Tällä hetkellä toimin seurassa Hercules U15 joukkueen vastuuvalmentajana ja Hercules U17 joukkueen apuvalmentajana. Tämän lisäksi vastaan seuran Pelipaikka- ja Taso-järjestelmistä eli käytännössä pelaajien lisenssit, vakuutukset, seurasiirrot ovat vastuullani, kuten myös joukkueiden sarjoihin ilmoittautumiset.

Ensimmäiset joukkueeni Tervarit Junioreissa olivat 9- ja 14- vuotiaiden. Olihan siinä vähän ihmeteltävää alkuun, kun aikuisten kanssa oli edeltävät vuodet toiminut. Vanhempiakin näkyi kentän reunalla ja niille piti joskus jotain sanoakin. Vuosien saatossa onkin tullut hyvä läpileikkaus 5v5, 8v8 ja 11v11 maailmoista. Viime kaudella oli hienoa päästä näkemään BSM-sarja ja sitä myötä valtakunnallinen taso. Suoritin viime kaudella myös UEFA A:n, mikä onneksi saatiin vedettyä läpi, vaikka osa lähijaksoista peruuntuikin. Eerikkilässä tuli havaittua, miten “jalkapallokieli” laahaa meillä vielä jäljessä ja siinä olisi yksi asia, missä olisi mukava nähdä kehitystä myös junioripuolella lähivuosina.

Millainen on koulutus- ja työhistoriasi?

Aloitin valmentamisen 2014 loppupuolella JS Herculeksen futis- ja futsaljoukkueissa, kun ei meinannut paikat kestää enää itselläni pelaamista. Herculeksen kanssa nousimme 2015 päätteeksi Kakkoseen, missä toimin kauden apuvalmentajana ennen kuin aloitin työt Tervarit Junioreissa 2016 syksyllä. Aiemmin kesällä 2016 sain kuulla, että Tervarit Junioreissa olisi työpaikka auki oppisopimuksen kautta, johon tuli haettua. Eli vuosien saatossa on myös liikuntaneuvojan opinnot käyty. Oppisopimuksen jälkeen seuralla oli tarjota vakituista paikkaa, missä olen jatkanut mielelläni.

Parasta Tervareissa?

Parasta seurassa on mielestäni työyhteisö, toimihenkilöt ja harrastusmahdollisuudet eri tasoilla. On hienoa, että seura on pystynyt työllistämään niin paljon ihmisiä ja on ottanut myös yhteiskuntavastuullista roolia projektien kautta. Uusi halli on tuonut lisää yhteisöllisyyttä, kun seurayhteisön joukkueita ja valmentajia näkee päivittäin. Seura on kehittynyt valtavasti viiden vuoden aikana, mutta samalla tiedostetaan, että kehitettävää on vielä joka sektorilla.

Millaisia toiveita tulevaisuudelle?

Oululaisen futiksen näkökulmasta asiat näyttävät myös paremmilta mielestäni kuin aikoihin. On kaksi uutta hallia ja valmentajien kouluttamiseen on panostettu. Mukava päästä näkemään tulevana kesänä jälleen Veikkausliigaa paikan päällä ja Herculeksen edustus on nostanut osakkeitaan ansaitusti Kakkosen kärkiporukoihin. B-SM -karsinnoissa on jälleen kaksi seuraa Oulusta mukana, mikä on myös hienoa. Muistakaahan käydä katsomassa pelejä paikan päällä, kun rajoitukset sen sallivat!

Kiitetään loppuun vielä vuosien varrelta kaikkia joukkueenjohtajia, jotka ovat joskus hajamielistä valmentajaa auttaneet!


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat