B-juniorit varmistivat paikan ensi kauden SM-karsintaan
Julkaistu: 10.10.2020 00.00

B-juniorit saivat sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella vastaansa Käpylän Pallon. Tervareilla oli mahdollisuus voitolla varmistaa paikka kymmenen joukossa ja täten ensi kauden SM-karsintoihin. KäPa taas taistelee sarjan voitosta FC Hongan kanssa. Ottelussa siis riitti panosta molemmille joukkueille.

Ottelu alkoi KäPan hallinnassa ja Tervarit puolusti tiiviisti koko joukkueella. KäPa sai paikkansa Tervareiden virheistä ja Tervarit paransi edellisestä pelistä tilanteenvaihtojaan, mutta edelleen viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. Puolittaisia paikkoja saatiin luotua erikoistilanteista, joita tuli puolin ja toisin epävarman tuomaritoiminnan seurauksena. Vastustajan valmennus oli koko puoliajan äänessä niin omille pelaajille, kuin tuomareille. Asiaa oli myös tauon alkaessa.

Toinen puoliaika jatkui samanlaisena kuin ensimmäinen oli sujunut. Ottelun avausmaali nähtiin toisen puoliajan alussa, kun KäPa pelasi hyvän kuvion rajaheitossa ja siirtyi 0-1 johtoon. Maalin jälkeen hallinta pysyi KäPalla ja Tervarit nosti pikku hiljaa prässiään ja vaihtoi muodostelmaa, jotta painetta saataisiin siirrettyä toiseen päähän. Ottelun toisesta maalista vastasi kuitenkin vierailijat, kun he pääsivät iskemään harhasyötön jälkeen maalin 5 minuuttia ennen pelin loppua. Lisämaaleja ei enää nähty ja näin pisteet matkasivat Käpylään.

Ottelun jälkeen joukkue alkoi jännittämään viideltä alkavaa HJK-PKKU ottelua, jossa toivottiin HJK:n voittoa. Ottelu päättyi lopulta HJK:n 8-0 voittoon ja tämä tarkoitti sitä, että PKKU ei voi enää nousta Tervareiden ohi ja näin paikka kymmenen joukossa ja ensi kauden SM-karsinnoissa varmistui. Viikon päästä Tervarit kohtaa kauden viimeisessä ottelussa juuri PKKU:n.