B-junioreille tärkeä voitto Seinäjoelta
Julkaistu: 19.09.2020 00.00

B-juniorit matkasivat Seinäjoelle paikallisen pallokerhon vieraaksi SM-sarjan kahdeksannella kierroksella. Joukkueella oli takana neljä tappiotonta ottelua ja SJK ei ollut voittanu kotikentällään vielä yhtään ottelua. Peli päästiin pelaamaan yhdellä Suomen hienoimmista stadioneista. SJK oli ennen ottelua viimeisenä, kun taas Tervarit taistelee tiukasti paikasta kymmenen joukkoon ja on sarjan keskikastissa.

SJK aloitti ottelun hyvin aktiivisesti ja prässäsi ylhäältä asti voimakkaasti. Tervareille ei oikein peliavaaminen toiminut ja omassa prässissä oli myös parannettavaa. Jo heti alusta asti oli selvää, että päivän tuomarilinja oli hyvin sekava ja vihellyksi tuli hyvin kevyesti. Molemmilla joukkeilla oli peli alkupuolella muutama kelvollinen maalipaikka erikoistilanteista. Ottelun avausmaalista vastasi Tervarit kun parikymmentä minuuttia oli pelattu. Miko Henriksson riisti pallon laidassa, kuljetti hyvin boxia kohti, jonka reunalla häntä rikottiin ja pallo pilkulle. Eero Kaisto oli jälleen itse varmuus ja sijoitti pallon varmasi maaliin. Maalin jälkeen pallonhallinta säilyi kotijoukkueella, mutta Tervareilla oli puoliajan lopulla pari erittäin hyvää paikkaa iskeä taululle 0-2.

Toisella puoliajalla SJK jatkoi painostusta, mutta Tervareiden tiivis joukkuepuolustus toimi jälleen hyvin. Vaarallisimmat paikat kotijoukkue sai luotua erikoistilanteista, joita pelissä kyllä riitti. Toista puoliaikaa oli pelattu reilut 20 minuuttia, kun Tervarit rakensi hyvän hyökkäyksen, jonka Eero Kaisto päätti upeaan yläkulma laukaukseen. Tämän jälkeen SJK haki kavennusta, mutta viimeisenä lukkona toimi maalivahti Aki Peltokorpi, joka pelasi toisen peräkkäisen nollapelin. Ottelun loppupuolella Tervareiden Otto Väänänen sai valitettavasti toisen keltaisen kortin ja täten joutui ulos. Tilannetta edelsi selkeä rike vastustajalta, jota tuomari ei viheltänyt pois. Joukkue kuitenkin pelasi järkevästi vajaalla ja otti upean vierasvoiton ja revanssin talven karsintapelistä.

Joukkueen valmentaja ja videoanalyytikko Aaku Laitinen kommentoi ottelua:
- Tiedettiin, että luvassa on tasainen ja tiukka ottelu. Vaikka SJK on sarjan viimeisenä on se pelannut hyvin ja joukkueessa riittää hyviä pelaajia. Meillä on kuitenkin omat vahvuutemme, joita osaamme käyttää erittäin hyvin. Jälleen puolustuspeli toimi hyvin ja kaikki pelaajat taistelivat loppuvihellykseen asti. Vaihdoimme hieman taktiikkaa toiselle puoliajalle ja se toimi hyvin. Jäljellä on vielä kolme ottelua ja seuraavaksi pääsemme pelaamaan mielenkiintoiset ottelut HJK:a ja Käpaa vastaan kotona.

Tervarit nousi voiton myötä sijalle kahdeksan ohi OLS:n ja PK-35:n. Sarjan keskikasti on hyvin tasainen ja yhdellä voitolla tai tappiolla voi sijoitus muutta paljonkin. Seuraavaksi joukkue kohtaa siis HJK:n. Ottelu pelataan 4.10.