B-juniorit SM-sarjaan!
Julkaistu: 06.07.2020 00.00

B-juniorit lähtivät karsinnan viimeiseen peliin Ilvestä vastaan hyvistä lähtökohdista. Tasapeli omasta pelistä riittäisi takaamaan paikan SM-sarjaan ja paikkaa myös tavoittelevat JJK ja Jippo eivät saisi voittaa omia pelejään. JJK pelasi oman pelinsä jo ennen Tervareiden peliä, joten jo ennen omaa peliä tiedettiin onko ottelussa vielä panosta. KuPS voitti JJK:n 0-3, joten jo ennen peliä oli selvää, että joukkue oli päässyt SM-sarjaan.

Itse ottelussa mentiin Ilveksen vahvan pallonhallinnan kautta. Toki Tervarit pelasi hyvin omaa peliään ja käytti vahvuuksiaan ja Ilveksen heikkouksia hyväksi. Ottelun avausmaali nähtiin noin vartin pelin jälkeen, kun Tervarit sai vapaapotkun noin 40:stä metristä. Se pelattiin parilla lyhyellä syötöllä toiseen laitaan, josta Kasper Kotila keskitti pallon ja Antti-Jussi Riihiaho kerkesi ensimmäisenä palloon ja iski oikealla jalalla pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen Ilves jatkoi pallonhallintaa, mutta Tervareilla oli muutama erittäin hyvä paikka iskeä ottelun toinen maali. Varsinkin Akseli Niemelällä oli pari hyvää paikkaa, mutta maalia ei kuitenkaan syntynyt. Maalissa Aki Peltokorpi teki muutaman erittäin hyvän torjunnan ja näin tauolle siirryttiin vieraiden 0-1 johdossa.

JJK:n tappion myötä oli Ilveksellä vielä mahdollisuudet nousta myös SM-sarjaan, jos he voittaisivat ottelun. Se jatkoikin painostusta toisella puoliajalla ja peli pyöri pääasiassa Tervareiden päädyssä. Tervarit vaihtoi toisen puoliajan aikana kaikki vaihtopelaajat kentälle ja näin saatiin arvokkaita minuutteja kaikille pelaajille loppukautta ajatellen. Ilveksen painostus tuotti tulosta, kun Julius Pero iski keskityspallon maaliin, kun 53 minuuttia oli pelattu. Ilves siiryi ottelun lopussa 2-1 johtoon kulman jälkitilanteesta, kun hyvän pelin pelannut 05-syntynyt Juho Talvitie iski pallon maaliin Tervareiden pelaajan kimmokkeen kautta. Sama poika teki myös ottelun viimeisen maalin lisäajalla ja näin ottelu päättyi 3-1 Ilveksen voittoon.

Vaikka SM-sarja paikka oli selvä jo ennen ottelua, niin tappio tottakai harmitti joukkuetta. Kuitenkin joukkue venyi karsinnoissa erittäin hyvään suoritukseen ja varsinkin koronatauon jälkeen otteet olivat erittäin hyviä. Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päästä alkavaa sarjaa, jossa vastaan asettuvat seuraavat joukkueet: HJK, FC Honka, TPS, KäPa, PKKU, PK-35, RoPS, OLS, KuPS, SJK ja Jippo. Otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä ja Tervarit tulevat todennäköisesti pelaamaan kotiottelunsa Heinäpään nurmella.

Valmentaja Yusuf Erdogan kommentoi karsintoja seuraavasti:
- Muistan kun tammikuussa pidimme palaverin joukkueen kanssa, jossa kysyimme pelaajilta mikä heidän tavoite karsintoihin on. Vastaus oli selvä, että he lupaavat päästä SM-sarjaan, joten he pitivät lupauksensa. Hienoa työtä pojat! Pojilla oli mahtava asenne läpi karsintojen, vaikka välillä näytti hankalalta. Voimme olla ylpeitä pojista. Meidän valmentajien mielestä joukkue on nyt erittäin "nälkäinen" ja valmis saavuttamaan vielä enemmän, joten jatketaan työntekoa omalla tavallamme ja olemme valmiita kohtaamaan vahvat vastustajat. Me emme ole välttämättä paras joukkue paperilla, mutta meillä on oma vahvuutemme ja teemme parhaamme jotta tulosta tulisi myös jatkossa. Olemme myös erittäin tyytyväisiä, että osa pelaajista on aloittanut harjoittelun JS Herculeksen joukkueessa, johon haluamme saada lisää pelaajiamme mukaan ja antaa mahdollisuuden ottaa seuraava askel heidän urallaan.

Joukkue pitää nyt viikon tauon, jonka jälkeen B1 ja B2 joukkueet aloittavat harjoittelun yhteisellä leirillä. Neljän päivän leirillä Pyhännällä, joukkueet laitetaan viimeiseen iskuun alkaviin sarjoihin. B1 pelaa siis SM-sarjaa ja B2 1. divisioonaa. Molemmissa pelit alkavat ensi viikon viikonloppuna.