B-juniorit nousivat taas voittoon!
Julkaistu: 27.06.2020 00.00

Tervareiden B-juniorit jatkoivat SM-karsintaa vieraspelillä Joensuussa Jippoa vastaan. Jippo oli ennen päivän ottelua kaksi pistettä Tervareiden edellä, joten kysessä oli jälleen hyvin tärkeä ottelu. Joukkue lähti matkaan jo perjantaina ja yöpyi Nurmeksessa, josta matkaa jatkettiin lauantaina kohti Joensuuta. Valmistautuminen peliin ei ollut paras mahdollinen, kun pukukopit saatiin käyttöön vasta 45 minuuttia ennen ottelun alkua ja kopeilta piti mennä bussilla kentälle.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja tarkkaa puolustuspeliä molemmilta. Tervareiden Akseli Niemelä pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta ei saanut pallo maaliin. Myös Tuomas Niskasella oli paikka tehdä ottelun avausmaali, mutta ei onnistunut volley-potkussaan. Kotijoukkueella oli myös yksi hyvä paikka iskeä avausmaali, mutta koska maalejeja ei syntynt siirryttiin tauolla 0-0 tilanteessa.
Toisen puoliajan alkuun Jippo sai rangaistuspotkun hieman kyseenalaisesta tilanteesta, kun kotijoukkueen keskityspallo kävi selvästi yli päätyrajan ja siitä seuranneessa tilanteessa maalivahti Aki Peltokorpi rikkoi vastustajaa. Miro Turunen veti rankun keskelle ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Maalin jälkeen hallinta siirtyi selvästi Tervareille, kun kotijoukkue passivoitui ja alkoi puolustamaan johtoasemaa. Tasoituksen Tervarit teki 15 minuuttia ennen pelin päätöstä, kun Eero Kaisto iski jälleen pallon pilkulta maalin. Voittomaalista vastasti edellisen pelin tapaan vaihdosta tullut Veeti Kokkonen, joka osui noin 10 minuuttia ennen päätösvihellystä, myös vaihdosta tulleen Miro Arvolan keskityksestä. Ottelun lopun Tervarit puolusti hyvin ja näin pisteet matkasivat Ouluun. Koronataukon jälkeen Tervarit ovat joutuneet jokaisessa ottelussa maalin tappiolle, mutta noussut sieltä vähintään tasapeliin.

Valmentaja Yusuf Erdogan kommentoi ottelua sykkeen hieman laskettua seuraavast:
- Joukkueemme on henkisesti nyt hyvin vahva. Vastoin kaikkia odotuksia, olemalla 1-0 tappiolla, pojat näyttivät erinomaista työnteon moraalia ja voittivat ottelun. Pelaajamme eivät koskaan lopeta uskomasta itseensä ja siksi käänsivät taas pelin voitoksi. Voimme olla valmentajina erittäin ylpeitä pojista. Silti ei ole aikaa jäädä lepäämään tai juhlimaan voittoa liikaa ja teemme kaikkemme, että voitamme myös viimeisen karsintaottelun ja saavutamme itse paikan SM-sarjassa. Suuret kiitokset myös joukkueenjohtajille, jotka järjestivät yön yli matkan hyvissä olosuhteissa lyhyellä varoitusajalla.

Tervarit nousi voiton myötä pisteellä ohi Jiposta. Joukkueella on nyt hyvä sauma edetä SM-sarjaan. Paikan voi viedä enää tappio viimeisessä ottelussa Ilvekselle ja Jipon vähintään piste omassa ottelussa OLS:ia vastaan ja JJK:n voitto KuPS:sta. Jos Tervarit saa omasta pelistä vähintään pisteen, niin muiden otteluiden tuloksella ei ole väliä. Karsintojen viimeiset ottelut pelataan viikon päästä lauantaina. Tervarit matkaavat siis Ilveksen vieraaksi Tamperelle. Peli pelataan 4.7. Kaupin tekonurmella kello 15:00.

Kuvaaja: Väinö Leppänen (Instagram)