B-juniorit jatkoivat SM-karsintaa
Julkaistu: 13.06.2020 00.00

Tervareiden B-juniorit pääsivät jatkamaan koronan keskeyttämää SM-karsintaa lauantaina Heinäpään nurmella. Vastaan asettui sarjakäri RoPS, joka oli voittanu 5 ensimmäistä otteluaan ja tehnyt niissä 25 maalia. Tervarit pelasivat viikkoa aiemmin ensimmäisen ja ainoan harjoituspelinsä, jossa kohdattiin OLS ja tuloksena oli 3-0 tappio. Rovaniemeläisiä vastaan nähtiin kuitenkin erittäin taisteleva ja sitoutunut kotijoukkue, joka laittoi sarjakärjen erittäin ahtaalle ja tyrehdytti heidän maalihanat.

Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta RoPS pääsi iskemään ottelun avausmaalin reilun 10 minuutin pelin jälkeen Tervareiden heikon pelinavaamisen jälkeen. Maalin jälkeen peli jatkoi tasaista tahtiaan ja Tervareilla oli muutama hyvä paikka iskeä tasoitusmaali. RoPS:n paras paikka tuli aivan puoliajan viime hetkillä, mutta maalissa varmasti torjunut Aki Peltokorpi tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui RoPS hyökkääjän yrityksen.

Toisella puoliajalla Tervarit saivat myötätuulen avuksi ja hallitsi hieman pelin kulkua. Palkinto saatiin aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä, kun Otto Väänänen murtautui upeasti rangaistusalueelle, harhautti pari RoPS-puolustajaa, jotka joutuivat rikkomaan Ottoa rangaistuspotkun arvoisesti. Pitkän tauon jälkeen paluun kentille tehnyt Eero Kaisto asteli pallon taakse, ja vastustajan pelaajien häirinnästä huolimatta sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Tuomari antoi vielä 5 minuuttia lisäaikaa, jonka aikana molemmilla joukkueilla oli puolittaisia mahdollisuuksia iskeä voittomaali, mutta kun niitä ei nähty päättyi ottelu 1-1 pistejakoon.

Joukkueen päävalmentaja Yusuf Erdogan kommentoi ottelua seuraavasti:
- Suuri kiitos koko joukkueelle, valmentajille, joukkueenjohtajille (joista yksi kuvasi ottelun) ja katsojille, jotka kannustivat joukkuetta läpi ottelun. Pelaajat olivat satsanneet tähän otteluun paljon ja ansaitsivat tämän pisteen. Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta tämä oli tärkeä tulos meille. Pidimme maanantaina joukkueen yhteisen illan, jossa grillasimme ja saunoimme ja pidimme hauskaa.
Nyt käännämme katseet kohti JJK peliä, joka on erittäin tärkeä meille ja lähdemme hakemaan tottakai voittoa tuosta ottelusta.

Piste oli tärkeä Tervareille taistelussa SM-sarjapaikaan. Jäljellä on vielä kolme ottelua, joissa vastaan tulee samoilla sijoilla olevat joukkueet. Seuraavaksi joukkue kohtaa kotipelissä JJK:n tiistaina 23.6. JJK on kerännyt Tervareiden tapaan 5 pistettä, joten ottelu on hyvin tärkeä molemmille. Voitolla Tervarit ottaisivat ison askeleen kohti SM-sarjaa. Tervetuloa kaikki kannustamaan joukkuetta tärkeässä ottelussa. Ottelun aika ja paikka selviää myöhemmin.