Joukkueiden kuulumiset U12 (-08)
18.5.2020 8:50 Uutiset / Pääsivusto

Juttusarjassa käydään läpi joukkueiden toimintaa Koronatauon aikana. Kolmantena kuulemme 08-joukkueen kuulumiset.

Omatoimijakson kuulumisia -08 joukkueesta

Uutiset koronaviruksen etenemisestä voimistuivat maaliskuun aikana, silti yllätys oli suuri, kun ilmoitus toiminnan keskeytyksestä tuli 12.3. Joukkue oli harjoitellut edellisenä päivänä normaalisti.

Tilanteeseen reagoitiin nopeasti ja pojille tehtiin omatoimisen harjoittelun ohjeet koronatauon ajaksi. Fysiikkavalmentaja O-P Leppilahden ohjeistuksella fysiikkapuolella ollaan pystytty huomioimaan progressiivisuus sekä eri osa-alueiden monipuolinen kehittäminen. Lajiharjoittelussa mukana on ollut seuran omatoimiharjoittelun materiaali. Omatoimisessa harjoittelussa ollaan keskitytty luonnollisesti teknisten taitojen harjoitteluun ja harjoitteet on suunniteltu siten, että ne on tehtävissä yksin. Tämän lisäksi treeniä ollaan boostattu erilaisin viikkohaastein.

Pojat tarttuivat ohjeiden mukaiseen toimeen nopeasti, ja valmentaja on saanut ilokseen jokaisen viikon lopussa lukea poikien täynnä olevia harjoituspäiväkirjoja. Poikien harjoittelu on ollut monipuolista ja liikuntamäärät ovat pysyneet kokoajan korkeana. Lisäksi pojat ovat tehneet paljon omatoimista lajitreeniä, jonka moni on huomannutkin kehittävän teknisiä ominaisuuksia. Monen pelaajan kanssa olemme myös yhdessä todenneet tämän heidän kuvaamien treenivideoiden kautta.

Vaikka yhteistreenit ovat olleet seis olemme pyrkineet pitämään joukkuehenkeä ja yhdessä tekemistä yllä etätreenien muodossa. Etätreenejä ollaan pidetty 2 kertaa viikossa Google Meetin välityksellä ja niissä ollaan keskitytty lähinnä Ball Masteryyn ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, unohtamatta sosiaalista puolta.

Alla vielä pelaajien kuulumisia omatoimijaksolta:

Aapo Ylioinas:
- Minulle kuuluu hyvää. Harjoitusohjeista on ollut hyötyä ja niitä noudattamalla olen myös oppinut. Olen harjoitellut erityisesti seuran kikkapankin juttuja ja Ball Masterya. Harjoittelussa parasta on ollut se, että on saanut paljon pallokosketuksia ja se, että kunto ja pomputteluennätys on parantunut. Etätreenit on ollut kivoja. Odotan kuitenkin oikeisiin treeneihin pääsyä ja kavereiden kanssa pelaamista.

Matias Abrosimov:
- Itselleni kuuluu ihan hyvää, ja olen liikkunut paljon karanteenin aikana. On ollut jalkapallotreenejä kahdesti ja jääkiekkotreenejä yhdesti viikossa. Jääkiekkotreeneissä on ollut paljon lihaskuntoa, ja muita lihasliikkeitä. Jalkapallossa olen kehittynyt pallonkäsittelyssä, muun muassa combot onnistuvat hyvin. Olen pelannut paljon katusählyä, ja se on vasta huvia. Parasta oli onnistua jossakin. Haluan päästä pelaamaan futista ja jääkiekkoa kentillä.

Verneri Kallio:
- Minulle kuuluu hyvää. Olen harjoitellut omatoimisesti pallon kanssa esimerkiksi 1. kosketusta ja pomputtelua. Olen kehittynyt eniten varmaan 1. kosketuksessa. Parasta omatoimijaksossa on ollut se, että on ollut enemmän aikaa. Annetuista ohjeista on ollut myös hyötyä. Joukkuetoiminnasta kaipaan pelejä ja maalintekoa isoihin maaleihin.

Viljami Kupsala:
- Hyvää kuuluu. Olen harjoitellut aika paljon esimerkiksi pomputtelua, potkuja, ATW:ta ja kikkailua ja niissä oon kehittynyt eniten. Oon pelannut omalla pihalla ja käynyt välillä kentällä. Oon myös pyöräillyt ja lenkkeillyt ja kerran käynyt tekeen porrastreenin. Mukavinta ollut potkiminen ja pomputtelu. Kaipaan joukkuekavereita ja joukkueen treenejä. Ois kiva kun ois valmentajan pitämät treenit.

Poikien iloksi pääsimme aloittamaan ohjatun pienryhmäharjoittelun viikolla 20.   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
Kategoriat