Joukkueiden kuulumiset U15 (-05)
7.5.2020 13:26 Uutiset / Pääsivusto

Juttusarjassa käydään läpi joukkueiden toimintaa Koronatauon aikana. Toisena vuorossa 05-joukkue.

Tervareiden U15-joukkue (-05 synt.) kohtasi maaliskuun puolivälissä tilanteen, jota ei ollut kukaan voinut odottaa. Joukkuetoiminta pysähtyi yhtäkkiä ja kerralla. Jalkapallo sai väistyä, kun isommat voimat astuivat kentälle ja keskeyttivät urheilun lisäksi koulunkäynnin ja paljon muutakin mihin olimme tottuneet. Asiat saivat aivan uuden tärkeysjärjestyksen. Terveys meni kaiken edelle, yli ja ohitse. Joukkuetreenit olivat kiellettyjä peleistä puhumattakaan.

Alkuhämmennys meni meillä ohi muutamassa tunnissa: koko Tervarit-junioreiden valmennustiimi reagoi nopeasti. Aloitimme jo seuraavana päivänä omatoimisen harjoittelun ohjeistuksen. Monta asiaa piti opetella, mutta yhdessä saimme mielestäni erinomaisen treenipankin ja -paketin valmiiksi.

U15-joukkueen tavoitteena on olla parempia urheilijoita ja jalkapalloilijoita kuin ennen koronaviruksen keskeyttämää aikaa. Seuran valmennustiimin kanssa sovimme päälinjoista, joita jokainen joukkue viilasi tahollaan kuntoon.

U15-joukkueen fysiikkaharjoittelun päälinjoista vastaa O-P Leppilahti, joka on ohjelmoinut joka viikolle harjoittelun kokonaismäärän ja lisäksi juoksut tehoineen. Jallu Jalasvaara on vastannut pallojuttujen päivittämisestä. Pääpaino on ollut kuljettamisessa, käännöksissä ja harhautuksissa. Asioissa, joita voi tehdä yksin. Mukaan olemme laittaneet perustaitojuttuja: pomputtelua, erilaisia potkuja ja syöttöjä sekä pieniä haasteita. Petri Lakkapää on vastannut lihaskunnon, -huollon ja liikkuvuuden tärkeistä osa-alueista. Näitä ohjelmia on päivitetty 2 - 3 viikon välein.

Tämän lisäksi olemme pitäneet 2 etäpalaveria, joissa osanotto on ollut lähes 100%. Pelaajat ovat saaneet kertoa kuulumisiaan ja valmennus päivittää pelaajien parrankasvua, äänenmurrosta sekä muuta kasvua ja kehitystä.

Toivottavasti palaverit ovat motivoineet pelaajia omatoimiseen harjoitteluun, sillä kun kentät pian avautuvat, on totuudenhetki. On realiteetti, että edes kaikki ammattilaispelaajat eivät jaksa harjoitella viikkokausia omatoimisesti. Mikä lienee tilanne kasiluokkalaisilla, joilla on elämässä paljon muutakin mietittävää? Olemme painottaneet pelaajille, että näin pitkä omatoiminen harjoittelujakso on ehdottomasti myös mahdollisuus; omista heikkouksista voi tehdä jopa vahvuuksia ja omia vahvuuksia voi hioa entistäkin paremmiksi.

Aika monella on varmasti ollut ikävä normaalia jalkapalloa ja joukkuekavereita. Niin minullakin. Mikään ei ole piristänyt ja ilahduttanut yhtä paljon kuin pelaajien lähettämät treeniklipit, joissa on nähnyt kehittymistä ja hienoja suorituksia. Kiitos niistä, jätkät!

t. Rane, Jallu, Pete, O-P
   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
Kategoriat