Joukkueiden kuulumiset U13 (-07)
15.4.2020 7:20 Uutiset / Pääsivusto

Juttusarjassa käydään läpi joukkueiden toimintaa Koronatauon aikana. Ensimmäisenä vuorossa 07-joukkue.

Tervarit 07 kuulumisia.

12.3. treenien jälkeen kuultiin että pelit ja treenit laitetaan stopille. Samana iltana tulikin heti pelaajilta kyselyä, että mitäs kannattaisi kotona treenata. 13.3. kirjoitettiin uudella toimistolla Juuson ja Lepan kanssa ensimmäisen viikon kotiohjelmat valmiiksi ja saatesanojen kera pojille ja vanhemmille ne jakoon. Pojat vastasivatkin huutoon ja whatsapp ryhmään tulvii kuvia, videoita ja kommentteja tehdyistä treeneistä. Pääosin pelaajien tekeminen on ollut hienoa katseltavaa. Useat 20+ tunnin liikuntapäiväkirjat, haastavampien harjoitteiden pyytämiset ja toinen toistaan kekseliäämmät kikkavideot on lämmittäneet koutsin mieltä. Pelaajilla on loistava mahdollisuus kehittää osaamistaan ja treenata yksin harjoittelua, mikä kantaa tulevaisuudessa pitkälle. Etänä ollaan pidetty pelaajien kanssa henkilökohtaisia kehityskeskusteluita ja vaihdettu kuulumisia. Viime viikolla vedettiin etänä pieni fysiikkatesti ja näin seurataan pelaajien kehittymistä ja treenin tarttumista. Oma arkeni (vastuuvalmentaja Otto Fält) pyörii esimerkiksi vanhojen matsien parissa, treenimateriaalin suunnittelussa, kuvaamisessa ja ohjeiden tekemisessä. Välillä joutuu myös margariinitehtaalle hoitajan roolissa. Hinku kentälle ja tositoimiin on kova niin koutseilla kuin pelaajillakin. Alla hieman kapteeniston mietteitä.

Lenni Matikainen:
- Joka viikko valmentaja on antanut omatoimisen harjotteluohjeita. Kestävyysharjoittelussa olen käynyt lenkillä pyörällä ja juosten. Minusta treeniohjeet ovat tuntuneet hyvältä. Olen kuitenkin soveltanut niitä itse. Lajitreenejä olen harjoitellut autotallissa ja ulkona. Koen puutteeksi pienpelit kavereiden kanssa, koska niitä ei ole nyt korona-aikana. Olen oppinut pallonkäsittelyä enemmän. Toivon kovasti, että joukkuetreenit alkavat kesällä.

Pyry Ylläsjärvi:
- Mulla menee ihan mahtavasti just nyt. Tulin lenkiltä isin kans ja kohta oon lähössä sitte kentälle. Ite oon tehny vähän kaikenlaista treeniä esim: käyny kestävyyslenkillä, intervalliharjotuksia, pomputtelua, kikkailua ja iha mitä mielee on juolahtanu. Tää korona pistää jätkät miettii et miten oikeesti reenataa ku omat reenit tyssäs ku seinää. Ite tykkään eniten olla pallon kans ja käyä lenkillä. Oon muute oppinu paljon pallon kans uusia juttuja ja fyysikassa, myös likkuvuus on parantunu.

Vili Ruonakoski
- Reeniohjeet on ollu selkeitä, hyviä ja on ollu hyvä että on ollu aina esimerkki. Olen tehny kaikkia reenejä ainakin annetun verran ja joitain on vähän sovellettu ja tehty miten on hyvälle tuntuu. Kaikki on ollu hyviä. Olen tykänny kaikesta. Olen oppinut käännöksiä harhautuksia. Kuntokin on kehittynyt kovasti.

Santeri Alalauri
- Etätreenit on olleet ihan kivoja, koska on itse saanu päättää mitä tekee. Välillä on tuntunut vähän raskaalta, mutta ei aina. Olen tehnyt eri harjoitteita, esim lajitreenin, keskivartalotreenin, liikkuvuuden. Kaikista raskain harjoitus on ollu intervalliharjoitus. Lempiharjoitus on lajitreeni. Minulla on noussut ainakin peruskunto jonkun verran. Mutta kyllä normitreenit on mukavempia

Veikka Parkkisenniemi
- Kotitreenaaminen on tuntunut ihan hyvältä. Joskus tuntuu, että treenit jää vähän liian iltaan, jos kouluasioita on paljon päivän aikana. Pallon kanssa on mukava oppia uusia temppuja ja kikkoja, mutta on hankalampi tehdä monipuolisia harjoituksia, koska ei pääse kentälle. Koska mummolassa Pudasjärvellä on lunta vielä metri, niin treenaan yläkerrassa. Juoksulenkit ja lihaskuntoharjoitukset ovat tulleet jo rutiiniksi ja ne tehdään tiettyinä viikonpäivinä. Lajitreenejä yritän tehdä aina tietyn verran viikossa silloin kun on aikaa sopivasti. Meillä on tavoitteena tehdä ainakin viisi tuntia viikossa lajiharjoittelua. Valmentajalta on tullut selkeitä ohjeita. Jos ei keksi pallon kanssa tekemistä, voi katsoa valmentajan lähettämästä ohjeesta ideoita ja mallisuorituksia. Minusta kivaa on, että lihaskuntoliikkeet vaihtuvat noin joka viikko. Kivaa on myös lenkkeily isin kanssa. Käyn juoksulenkillä.

Joukkueen toimintaa voi seurata joukkueen Instagram-tilillä. Siellä esim. poikien hienoja videoita tauon ajalta. Tervarit 07 Instagram   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat