Tervarit Junioreiden koronavirustiedote 13.3.2020
13.3.2020 13:06 Uutiset / Pääsivusto

Tervarit Junioreiden harjoitus- ja pelitoiminta tauolla ainakin 13.5. saakka. (päivitetty 3.4.)

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiassa pisaratartuntana lähikontaktissa. Itämisaika eli aika altistumisesta ensioireiden alkuun on arvion mukaan noin 2–12 päivää, keskimäärin noin 4–5 päivää. Tauti on edennyt pandemiaksi eli kaikki maat ovat nyt epidemia-aluetta. Matkustamista ei suositella edes Suomen sisällä. Neuvomme toimimaan THL:n ohjeiden mukaisesti ja seuraamaan tilannetta THL:n sivulta.

Palloliiton liittohallituksen päätös ja suositus

Palloliiton hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut ja miesten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat, kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset on toistaiseksi peruttu, 15.4. saakka varmuudella.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Vaikutukset Tervarit Junioreiden toimintaan

Tervareiden järjestämä harjoittelu- ja pelitoiminta on keskeytetty ainakin 13.5. saakka (päivitetty 3.4.). Tietoja päivitetään tilanteen edetessä. Palloliiton järjestämä kilpailu- ja pelaajakehitystapahtumat ovat tauolla. Muun pelitoiminnan osalta tapahtumiin liittyvistä toimenpiteistä vastaa tapahtuman järjestäjä mutta seura suosittelee, etteivät joukkueet osallistu pelitoimintaan maaliskuun aikana. Seuran valmentajat ohjeistavat ikäluokkien pelaajat omatoimiseen harjoitteluun.

Seuran henkilöstö työskentelee valmennuslinjan päivityksen sekä kirjallisten tehtävien parissa seuran toimistolla tai etänä kotoa käsin. He ovat tavoitettavissa normaaliin tapaan. Äkillisissä kriisitilanteissa koronavirukseen liittyen toimi viranomaisohjeiden mukaan. Kriisiviestinnästä seurassamme vastaa varapuheenjohtaja (ville.luotola@tervaritjuniorit.fi p. 0443609229).

Seuran toimintamaksu kattaa koko kauden. Toimintamaksu on jaettu kuukausieriin eikä tämä ohjattujen harjoitusten tauko vielä vaikuta maksuihin. Tarkastelemme tilannetta myöhemmin tietojen päivittyessä.

Käytännön ohjeita:

Ei tervehditä kättelemällä tai halaamalla.

Rajoita lähikontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä.

Rajoita kaikkea matkustamista.

Jokainen vastaa käsihygienistaan. Ovenkahvoja ei kannata koskettaa paljain käsin, ellei ole välitöntä mahdollisuutta pestä käsiä lämpimällä vedellä ja saippualla tai desinfioida käsiä.

Huolehtikaa myös, että pyyhitte älylaitteiden mm. puhelimien näyttöä riittävän usein.

Vältä yskimistä ja aivastelua käsiin, pyri yskimään ja aivastamaan hihaan tai nenäliinaan, huolehdi tarvittaessa tämän jälkeen käsihygieniasta.

Urheilijoiden ei tule harjoitella eikä kilpailla, jos on hengitystieinfektion oireita ja/tai kuumetta (ota herkästi yhteys lääkäriin).

Mikäli joukkueen pelaajalla tai toimihenkilöllä todetaan koronavirustartuntaepäily, asiasta on oltava välittömästi yhteydessä julkiseen terveydenhuoltoon puhelimitse. Jotta et aiheuttaisi mahdollista tartuntariskiä muille, emme suosittele hakeutumaan suoraan vastaanotolle koronavirusta epäillessäsi.

Valtakunnallinen neuvontapuhelin palvelee numerossa 029 553 5535 arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta, mutta ei terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Neuvontapuhelin on tarkoitettu henkilöille, joilla ei mahdollisuutta tiedonhakuun www-selaimella.

Jos sinulla on lieviäkään ylähengitystieinfektion eli flunssan oireita, töihin tai kouluun ei tule mennä. Jos olet matkustanut epidemia-alueilla ja epäilet itselläsi koronaviruksen aiheuttamaa tautia, soita ensisijaisesti Oulun seudun yhteispäivystyksen neuvontanumeroon 08 315 2655 tai omaan terveyskeskukseesi. On tärkeää olla puhelimitse yhteydessä yhteyspäivystyksen neuvontanumeroon ennen kuin saapuu paikalle. Soittaminen on tärkeää siksi, ettei mahdollisesti sairastunut henkilö tartuttaisi muita.

Terveydenhuolto vastaa hoidosta, eristyksestä ja kontaktien kartoituksesta, mikä johtaa tarvittaviin viranomaisten tekemiin toimenpiteisiin.

KORONAVIRUSTARTUNTAEPÄILYN KRITEERIT:

1. Taudinkuva: Henkilöllä on akuutin hengitystieinfektin oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus ja/tai keuhkokuumeeseen viittaava löydös keuhkokuvassa ja

2. Altistumistiedot: henkilö on joko oleskellut Manner-Kiinassa (ei koske Hongkongia, Macaota eikä Taiwania), Etelä-Koreassa, Iranissa tai Italiassa, Itävallassa Tirolin hiihtokeskuksissa tai Saksan Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun uuden koronaviruksen aiheuttaman tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

Tiedotetta päivitetään, kun viranomaisten antamat ohjeet päivittyvät.


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat