Tervarit U19 Futsal-liigan pronssille
Julkaistu: 12.03.2020 00.00

Tervarit Junioreiden U19-futsaljoukkue saavutti pronssia Futsalin U19-liigan lopputurnauksessa Tampereella. Joukkue selviytyi lopputurnaukseen U19-liigan pohjoislohkon kakkosena ja sai lauantaina vastaansa välierässä etelälohkon voittajan Ylöjärven Ilveksen. Etenkin ensimmäinen jakso onnistui joukkueelta hyvin ja pääsimme hyvin maalipaikoille. Joel Kesti tasoitti Ilveksen hankkiman johdon, mutta ihan ensimmäisen jakson lopussa ylöjärveläiset menivät uudelleen johtoon. Toisella puoliajalla joukkueen peli ei toiminut yhtä hyvin kuin ensimmäisellä ja ylöjärveläiset menivät peräti 6-1 johtoon ennen kuin lopussa maalivahti Alppu Koskenkari pisti takatolpalta kavennuksen 6-2. Kaksi harmillista aiemmin hankittua pelikieltoa ja muutama sairastuminen kavensi pahasti pelaavia kenttiä, mutta ylöjärven futsalistit olivat numeroiden verran parempia ja edessä oli pronssipeli sunnuntaina.

Sunnuntain pronssipeliin saatiin vastaan tuttu vastustaja pohjoisesta, oman lohkomme voittaja HauPa. HauPa hävisi oman välieränsä 3-0 GFT:lle.

Pelikiellosta saatiin pelaajat rosteriin ja tasaisesti kolmella kentällä lähdettiin jauhamaan HauPan kentällisiä puhki. Puolustuksemme toimi nyt lauantaita paremmin ja putaalaiset saatiin pidettyä hyvin kurissa. Viitisen minuuttia ennen taukoa HauPa sai kuitenkin vapaapotkun kahdeksasta metristä ja hienon harjoitellun kuvion jälkeen he menivät maalilla johtoon.

Toiselle jaksolle ajatuksena oli edelleen painaa kolmella kentällä ja ottaa tilanne kerrallaan peli haltuun. 25 minuutin kohdalla prässipeli toikin tulosta ja Lassi Kaisto (-04) pisti hyvän prässin jälkeen pelin tasoihin. Kahdeksan minuuttia tästä ja Santeri Määttä ajoi röyhkeästi keskelle ja kärsytti pallon pitseihin ja Tervarijengin johtoon. Loppupelin puolustimme hienosti ja vaikka HauPa nosti viidennen kenttäpelaajan mukaan viimeisille minuuteille, saatiin heidät pidettyä kaukana vaarallisista paikoista. Summerin soidessa Tervari leirissä tuuletettiin pronssia.

Joukkueen kausi oli nousujohteinen, yhteistyö ja harjoittelu niin Ykkösen Tervareiden edustuksen kuin Kakkosen FC Köyhien kanssa toi isoja kehitysaskelia useille pelaajille. Joukkueesta Eero Kaisto ja Justus Koivukangas ottivat ensimmäiset minuutit miesten Ykkösessä. Lisää minuutteja ja useammalle pelaajalle on varmasti jatkossa tulossa. Joukkueesta vain kolme pelaajaa ”vanhenee” ensi kaudelle U19 Liigasta, joten joukkueen runko jatkaa vielä ensi kaudella samaa sarjaa. Ensi kaudelle tavoitteena on mitalin kirkastaminen ja ennen kaikkea pelaajakehitys kohti miesten sarjoja.

Joukkue kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan, vanhempia, vastustajia ja tuomareita menneestä kaudesta. Nyt edessä on kotimaisen kauden huipennus liigafinaaleineen ja maajoukkueen MM-jatkokarsinnat Serbiaa vastaan 9. ja 12.4. Kun Suomen futsalmaajoukkue menee syksyn MM-kisoihin, on sieltä hyvä lähteä jatkamaan kohti ensikautta.