B-juniorit aloittaneet SM-karsinnat pirteästi
17.2.2020 13:11 Uutiset / Pääsivusto

B-juniorit aloittaneet SM-karsinnat voitolla, tasapelillä ja tappiolla

Tervareiden B-juniorit aloittivat SM-karsinnat helmikuun alussa. Karsinnoissa pelaa 10 joukkuetta, joista neljä parasta etenee suoraan kesän SM-sarjaan. Sijoille 5 ja 6 sijoittuvat joukkueet pelaavat toisen lohkon samoille sijoille sijoittuneita joukkueita vastaan niin, että sijalla viisi oleva pelaa kotipelin toisen lohkon sijalle kuusi sijoittunutta. Näistä otteluista voittajat etenenvät SM-sarjaan.7

Tervarit kohtasivat ensimmäisessä pelissä Jaron kotonaan Heinäpään hallissa 2.2. Ottelu oli tasainen peli, jossa paremmalla viimeistelyllä olisi ollut voitto otettavissa. Ottelu päättyi 2-2, kun Tervarit nousi hienosti kahdesti tappioasemasta tasoihin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Tuomas Niskanen ja Akseli Niemelä.

Toisessa ottelussa kohdattiin KPV Kokkolassa. Joukkueet pelasivat harjoitusottelun pari viikkoa ennen sarjan alkua ja tuolloin KPV oli tyly isäntä vieden ottelun 3-0. Karsintapeli kuitenkin sujui Tervareilta paremmin ja tuloksena oli hieno 0-1 vierasvoitto. Maalintekijänä kunnostautui jälleen Tuomas Niskanen. Koko joukkueen hieno puolustuspeli, aikaisin tulleen johtomaalin jälkeen, toi uskoa omaan tekemiseen rutkasti.

Kolmannessa ottelussa matkattiin Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. SJK:lla oli mukana kolme nuorisomaajoukkuepelaajaa, kun taas Tervarit joutuivat lähtemään otteluun hieman vajaalla kokoonpanolla loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi. Maalivahti Aki Peltokorpi loukkasi aiemmin viikolla maajoukkueleirillä nilkkansa ja lisäksi muutama muu poissaolo tuli viikolla ja edeltävänä päivänä. Ottelu eteni pitkälti SJK:n hallinnassa ja loppulukemat kirjattiin 2-1 kotijoukkueelle. Tervareiden maalista vastasi kapteeni Tatu Taimisto ottelun loppuhetkillä.

Valmentaja Yusuf Erdoganin kommentit alkukaudesta:
- Sarja on lähtenyt hyvin käyntiin. Muutamien poissaolojen takia on kokoonpano hieman elänyt, mutta joka peliin ollaan lähdetty taistelemaan voitosta. Olemme käyneet paljon taktisia asioita läpi harjoituksissa ja pyrkineet opettamaan omaa pelitapaa pojille. Sarjassa kaikki on vielä auki ja poikien asettama tavoite, eli päästä mukaan SM-sarjaan, on vielä täysin realistinen ja omissa käsissä. Seuraavissa kolmessa ottelussa tulemme kohtaamaan kolme kovaa vastustajaa tavoitteena on saada otteluista mahdollismman paljon pisteitä. Seuraavat kolme peliä pelataan Heinäpään hallissa, joten pitkiä vieraspelejä ei ole luvassa. Meidän pitää saada käytettyä kotikentän hyöty näissä peleissä.

Seuraavaksi joukkue kohtaa KuPS:n, joka on tasapisteissä Tervareiden kanssa sarjataulukossa. Ottelu pelataan sunnuntaina 23.2. Heinäpäässä klo 15:30. Tämän jälkeen luvassa on OLS-derby 29.2. klo 11:00. OLS:ssa pelaa monta viime kaudella Tervareiden paidassa ollutta pelaajaa, joten tiukka vääntö on luvassa tuttuja poikia vastaan. OLS pelin jälkeen on vuorossa hiihtoloma, jonka jälkeen kohdataan sarjaa johtava RoPS 14.3. klo 13:00. Toivottavasti väki löytää katsomoon kannustamaan poikia kohti SM-sarjaa.


Kuvat: Veeti Taimisto


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat