VPS:n Aaku Laitinen Tervareihin videoanalyytikoksi ja nappulapäälliköksi
24.9.2019 12:43 Uutiset / Pääsivusto

Tervarit satsaa nappulatoiminnan kehittämiseen sekä valmentajien videovalmennusosaamiseen.

Rauno Ojasen ja Frank Bernhardtin rekrytointien perään saamme uutena osaajana joukkoomme myös Aaku Laitisen Vaasan Palloseurasta. Aaku on 32-vuotias pitkän linjan jalkapallotoimija, joka on aloittanut valmennushommansa jo vuonna 2005. Tämän jälkeen hän on valmentanut Vaasan Palloseurassa sekä tyttö- että poikapuolella sekä toiminut esimerkiksi tyttöjen piirijoukkuevalmentajana 2015 ja 2016. Tämän lisäksi hän on valmentanut Vepsun kakkosjoukkuetta Kolmosessa ja Nelosessa useamman kauden ajan.

Tällä hetkellä hän toimii VPS:n Junnuliigan koordinaattorina, mistä on aika luontevaa hypätä meille nappulapäälliköksi. Aakun osaamisalaan kuuluu myös videoanalyysien teko, johon hän on kouluttautunut Palloliiton koulutuksella vuonna 2017. Tätä ennen hän on suorittanut UEFA B-valmentajatutkinnon vuonna 2013. Videoanalyytikkona hän on toiminut myös U17-maajoukkueen mukana Pohjoismaiden mestaruusturnauksessa.

Meillä Aaku tulee tekemään videoanalyyseja YJ-joukkueille sekä tarjoamaan tuen muiden joukkueiden valmentajille oman videoanalyysiosaamisen kehittämiseen. Seuran videoanalyysikoulutukset starttaavat näin ollen tammikuussa kaikille seuran 8v8- ja 11v11-valmentajille. Lisäksi hän toimii YJ-joukkueen valmennustiimissä ja kokee sen erinomaisena paikkana myös kehittää itseään.

"Mielenkiinnolla odotan uusia haasteita uudessa kaupungissa. Olen toiminut jo 15 vuoden ajan VPS:ssä ja halusin nähdä jotain uutta. Tervareiden paketti kuulosti todella hyvältä ja nyt rekrytoidut YJ-joukkueiden päävalmentajat Rane ja Frank tuovat työhön vielä oman lisänsä. Kokeneilta valmentajilta on hyvä kerätä oppia myös omaan tekemiseensä.", Aaku kertoo.

Nyt nappulapäällikkönä toimiva Pekka Kainu ottaa seuran sisällä uudet tehtävät hoitaakseen lokakuussa ja Aaku aloittaa oman työnsä 1.11.2019.

Tervetuloa hyvään seuraan, Aaku!

// Ville Luotola


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
Kategoriat