Rauno Ojanen on Tervarit U15-joukkueen uusi päävalmentaja
Julkaistu: 23.09.2019 00.00

Rauno Ojanen on Tervarit U15-joukkueen uusi päävalmentaja

Tervarit U15 (-05) joukkueen uusi päävalmentaja on oululaisille jalkapalloihimisille hyvinkin tuttu Rauno "Rane" Ojanen. Nykyisin AC Oulun päävalmentajana toimiva Rauno on tehnyt mittavan uran oululaisen jalkapallon parissa valmentaen ensin jo viime vuosituhannen puolella Tervareissa junioreita ja myöhemmin ensin liki kahden vuoden ajan kakkosvalmentajana AC Oulua. Tämän jälkeen hän teki viiden vuoden päävalmentajapestin AC:ssa. Viime kausi kului SJK:n akatemiavalmentajana ja tälle kaudelle edessä oli jälleen hieman yllättävien käänteiden jälkeen AC Oulun päävalmentajan pesti.

Ranen historia seurassamme käsittää aika lailla kaikkien ikäluokkien valmennusta, sillä hän on valmentanut niin U5 kuin U17-joukkueitakin sekä kaikkea tältä väliltä. Ojasen pisin pätkä oli -91 ikäluokan kanssa ja joukkue nostikin Tervarit aikoinaan B-SM -sarjaan. Tämän jälkeen hän toimi vielä U17-joukkueen valmentajana -93-94 ikäluokissa luotsaten Tervarit hopealle B-SM -sarjassa.

Ojanen avaa paluutaan junioripuolelle hieman: "Juniorivalmennuksesta on hetki aikaa, joten AC Oulun kauden päätyttyä minun täytyy ottaa ikäluokan koko Suomen tilanne haltuun. Hyviä verrokkeja löytyy läheltä -04 YJ:n oltua Kai Pahlmanin mitaleilla. Tavoitteena tulee olla nostaa meidän pelaajiemme taso lähelle tuota."

Hän jatkaa, että "On erittäin tärkeää, että Ouluun on nyt muodostunut toinen laaja pelaajapolku. Tervareissa sekä yhteistyöseuroissa tehdään satsauksia sekä olosuhteisiin että valmennukseen, mikä tulee väistämättä johtamaan toiminnan laadun paranemiseen alueella. Oma halli luo sekä minulle että muille valmentajille mahtavan mahdollisuuden kehittää pelaajia."

Ojanen toimii joukkuevalmennuksen lisäksi seuran 11v11-vaiheen valmennuspäällikkönä ja tulee mentoroimaan myös -06 ja -07 YJ-joukkueita, jotka pelaavat tulevalla kaudella Puolen Suomen liigassa 11v11 -peliä.

Tervetuloa takaisin kotiin, Rane!

// Ville LuotolaSeuran uusimmat