Frank Bernhardt Tervarit U17:n päävalmentajaksi
Julkaistu: 21.09.2019 00.00

Frank Bernhardt Tervarit U17:n päävalmentajaksi

Tervarit U17 -joukkueen ensi kauden päävalmentaja on Frank Bernhardt. Nimi ei varmaankaan ole teille aiemmin tuttu, joten kerron teille hänestä hieman. Frank on 50-vuotias pitkän linjan valmentaja, jonka peliura Holstein Kielin paidassa loppui loukkaantumisten takia jo 25-vuotiaana. Uran viimeisenä vuonna hän aloitti yliopisto-opinnot liikunnanopettamisen saralla ja suoritti nämä asiallisesti loppuun.

2000-luvun alussa alkanut valmennusura sisältää kulttiseura St. Paulin U17- ja U19-joukkueiden päävalmentajuuden ennen seuran kakkosjoukkueen valmentamista Regionalligassa. Kahden päävalmentajakauden jälkeen edessä oli siirtyminen kansainväliseen ympäristöön Viron jalkapalloliiton tekniseksi johtajaksi sekä juniorimaajoukkueiden valmentajaksi.

Virossa Frank rakensi alue- ja maajoukkuejärjestelmää sekä valmensi järkyttävän määrän juniorimaaotteluita, yhteensä 157 ottelun verran. Näistä otteluista voittoja oli enemmän kuin tappioita, mikä ei virolaisessa jalkapallossa aina ole ollut tutuin tilanne. Valtavan ottelumäärän lisäksi työnä oli myös rakentaa alueellisia joukkueita, että lahjakkaat pelaajat saivat riittävän kovia pelejä kuukausittain. Kauden 2013 Frank vietti vielä Viron liigajoukkue Tallinna Kalevin valmentajana ennen seuraavaa aluevaltausta.

Vuodet 2014-15 kuluivat Azerbaidzhanissa Sumqayit FK seurassa rakentamassa akatemiajärjestelmää. Maan liiton tuki liigaseuroja rakentamaan akatemioita ja Sumqayit on tässä ilmeisen onnistunut. Seura on Azerbaidzhanin liigan kahdeksasta seurasta selkeästi omavaraisin ja turvautuu harvemmin ulkomaanhankintoihin kuin muut sarjan seurat. Frankin näytöt löytyvät siis otteluiden voittamisen lisäksi myös pelaajakehityksen puolelta. Se on seuramme kannalta merkittävin asia.

Vuosina 2016-17 Frank teki vielä loikan itään päin ja valmensi Malesian U23-maajoukkuetta. Tältä reissulta tulokset näyttivät pelatuissa 14 ottelussa hyviltä, mutta Aasian jalkapallomarkkinoilla työpestit ovat lähtökohtaisesti heiluvaista sorttia eikä työ enää jatkunut. Viime vuosina Frank on valmentanut Real Madridin varjoakatemiassa talenttileireillä ja vuonna 2018 hän toimi Viron liigan Nömme Kaljun urheilutoimenjohtajana seuran voittaessa mestaruuden. Lisäksi hän toimi seuran U21-joukkueen valmentajana.

Vuonna 2019 me palkkaamme hänet tulevalle kaudelle U17-joukkueen päävalmentajaksi ja hän tulee toimimaan myös seuran talenttivalmennuksen johtajana sekä edustusjoukkueen valmennustiimissä. Hän on eittämättä seurahistoriamme meritoitunein valmentaja eikä tällaisen CV:n omaavia valmentajia taida koko Pohjois-Suomessa kovin montaa olla. Rekrytoinnin mahdollisti JS Herculeksen kautta löytyvät valtavat kansainväliset verkostot, jossa Mikko Perälän ja Marko Saranlinnan työ asian eteen on ollut korvaamatonta.

Frank itse saa myöhemmin laajemmin puheenvuoron, mutta kerrottakoon käydyistä keskusteluista sen verran, että Viron suuntaan hän oli saanut jo Suomesta sopimustarjouksen sekä useampia kyselyitä. Hän on tutustunut jo laajasti suomalaiseen jalkapalloon ja todennut, että U17-joukkueen valmentaminen B-SM:n karsinnoissa ja tulevassa sarjassa on erinomainen paikka olla kehittämässä pelaajia kohti huippujalkapalloa.

Tervetuloa mukaan hyvään seuraan, Frank!

Tulevana maanantaina julkaisemme U15-joukkueen valmentajan ja tulevalla viikolla myös muiden ikäkausijoukkueiden päävalmentajat. U11-U17 -ikäluokissa tulee olemaan ammattivalmentaja ja seuramme tekee entistä tiiviimpää yhteistyötä YJ-seurojen sekä Kakkosen JS Herculeksen kanssa mahdollistaaksemme jokaiselle oululaiselle pelaajalle mahdollisuuden kulkea hyvin rakennettua urapolkua lapsesta aikuiseksi. Tämän lisäksi tarjoamme pelipaikan kaikille mukaan haluaville pelaajille sekä valmentajille. Mikäli haluat mukaan seuraan, ole rohkeasti yhteyksissä!

Ville Luotola

Seuran uusimmat