Tervareista kaksi pelaajaa U15-maajoukkueeseen
23.5.2019 13:28 Uutiset / Pääsivusto

Otso Liimatta ja Joona Lohela U15-maajoukkueeseen

2004-ikäluokan maajoukkue pelaa ensimmäiset maaottelunsa toukokuun lopulla, kun Eerikkilässä neljän maan turnauksessa Suomi kohtaa Puolan, Slovakian ja Unkarin. Tervareista kaksi pelaajaa on mukana joukkueessa, kun Otso Liimatta ja Joona Lohela pääsevät pukemaan Suomen pelipaidan ylleen. Molemmat pelaajat osallistuivat helmikuussa ensimmäiselle maajoukkueleirille, jossa päävalmentaja Erkka V. Lehtola pääsi ensimmäistä kertaa työskentelemään 04-ikäluokan pelaajien kanssa.

— Tieto valinnasta tuli sähköpostilla. Hyvällä fiiliksellä lähdetään pelaamaan ensimmäisiä maaotteluita, kertoo 4-vuotiaana Tervareissa aloittanut Otso Liimatta.

Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Liimatta kokee suurimpana vahvuutenaan pallollisen pelaamisen.

— Esikuvia ovat muun muassa Lionel Messi, Paulo Dybala ja Eden Hazard. Lähivuosien tavoitteena minulla on päästä ulkomaille pelaamaan. Se vaatii kovaa työtä ja erityisesti fyysisiin ominaisuuksiin pitää vielä panostaa.

Viime syksystä lähtien Tervarien ja Ajax Sarkkirannan yhteisjoukkue on pelannut ja harjoitellut Miguel Cervera Lópezin alaisuudessa.

— Miguel on hyvä valmentaja, joka kertoo aina selkeästi mitä ollaan tekemässä ja miksi jokin asia pitää tehdä. Myös ilmapiiri joukkueessa on kohdallaan, joten meillä on hyvä sitoutuminen ja motivaatio yhteiseen tekemiseen.

Joona Lohela aloitti jalkapallon pelaamisen puolestaan Rovaniemellä, jossa ensimmäiset seurat olivat FC Lynx ja Rovaniemen Palloseura. Pohjoisesta tie vei Haukiputaan Palloon, jossa vierähti pari kautta. Tämän jälkeen Lohela edusti Ajax Sarkkirantaa, jonka kanssa Tervarit muodosti sittemmin yhteisjoukkueen.— Tällä hetkellä meillä on neljät joukkuetreenit viikossa. Omatoimista harjoittelua tulee lisäksi noin 10-15 tuntia viikossa. Tavoitteena myös minulla on ulkomaan kentät muutaman lähivuoden aikana. Kutsu maajoukkueeseen oli hieno asia ja onkin mukava saada arvokasta kokemusta kansainvälisistä peleistä.

— Tällä kaudella olemme harjoittelussa kiinnittäneet paljon huomiota muun muassa erikoistilanteisiin ja pelin pieniin yksityiskohtiin. Kuluneen puolen vuoden aikana olen kehittynyt paljon pääpelitilanteissa, ajoitukset ja tilanteisiin vahvasti tuleminen on parantunut, kertoo lähtökohtaisesti topparin paikalla pelaava Lohela.

— Tällä hetkellä omia esikuvia ovat mm. Ajaxissa pelaava Matthijs de Ligt ja Liverpoolin Virgil van Dijk. Myös Sergio Ramos on pitkään ollut yksi idoleista.

U15-maajoukkueen kaikki kolme ottelua Eerikkilän turnauksessa ovat nähtävissä osoitteessa palloliitto.fi

28.5. Suomi - Puola klo 14
29.5. Suomi - Slovakia klo 18
31.5. Suomi - Unkari klo 15

Tsemppiä peleihin Otso ja Joona!

23.5.2019 Hannu Ellilä


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat