SM-lopputurnauksesta neljäs sija Tervarien P17 futsal-joukkueelle
21.3.2019 12:56 Uutiset / Pääsivusto

SM-lopputurnauksesta neljäs sija Tervarien P17 futsal-joukkueelle

Hyvin sujuneen piirisarjan jälkeen Tervareiden P17 futsal-joukkue lähti Seinäjoelle SM-lopputurnaukseen menestys mielessään. Toisaalta tiedettiin erityisesti etelän ja läntisen Suomen piirisarjojen kovempi taso, joten nöyryyttä sai myös olla mukana.

Turnauksessa pelattiin 2x10 min tehokkaalla peliajalla, joten yksittäisen maalin tai tilanteen hyödyntämisellä oli iso merkitys. Alkulohkossa pelit menivätkin hyvin, voitot Suonenjoesta ja Ylöjärven Ilveksestä ja tasapeli GrIFK:ta vastaan toivat lohkovoiton ja mahdollisuuden mitaleille. Välierään saatiin vastaan Lapuan Ponnistus, joka pelaa Vaasan piirin miesten kakkosta U17-sarjan puuttuessa alueelta. Alku oli todella murheellinen: 12 sekuntia pelattu ja ensimmäinen meidän kosketus oli pallon kaivaminen omista maaliverkoista. Lapua onnistui sulkemaan oman päädyn tarkasti ja iski hyvin vastaan. 3-1 tappion jälkeen suuntana oli pronssipeli.

Siellä tuli vastaan jälleen Ylöjärven Ilves ja pronssipeli olikin hyvää futsalia. Ilves oli lopulta tehokkaampi ja kairasi mitalit Pirkanmaalle 2-1 voitolla ja meille katkera neljäs sija. Meidät pudottanut Lapua vei lopulta koko turnauksen voitettuaan loppuottelussa Espoon Hongan.

Kausi oli kaikesta huolimatta ennen kaikkea pelillisesti hyvä: jo kauden alussa päätetty moderni pelitapa pidettiin yllä ja mihinkään keihäänheittofutsaliin emme lähteneet missään vaiheessa mukaan. Uskon, että valittu pelitapa on sekä pelaajia kehittävä että myös motivoiva. Silti vielä SM-turnauksessakin osa joukkueista pelasi vain pidemmillä heitoilla painetta vastustajan päätyyn. Sillekin on toki paikkansa, mutta toinen asia on tuoko se kovin paljon hyötyä pitkässä juoksussa.

Helmi- ja maaliskuussa saimme joukkuepuolustamisen aika hyvään iskuun, harjoittelimme paljon miesten Kakkosen FC Köyhien kanssa ja saimme kokemusta paineen alla pelaamisesta. Kaiken kaikkiaan saimme vedettyä hyvän kauden (vain kaksi tappiota) ja kaikki pelaajat menivät isosti eteenpäin.

Toivottavasti saamme nyt hyödynnettyä HauPan U19-joukkueen hyvät esitykset ja meidän kehittymisen ja tulevina vuosina saadaan nostettua Tervarit takaisin Futsal-Liigaan. Itse toivon myös, että saamme laatujoukkueen ensi kaudelle myös U19-liigaan.
Koko joukkueen puolesta kiitokset kaudesta vastustajille, tuomareille, vanhemmille ja koko oululaiselle futsalperheelle.

Teksti: Antti Kaisto

Kuvassa ylh. vasemmalta: Antti Kaisto (valm.), Justus Koivukangas, Rasmus Knuutila, Niilo Saarela, Santeri Määttä, Atte Ylipahkala, Alppu Koskenkari.

Alh. vasemmalta: Olli Koukkari, Iikka Ruhkala, Eero Kaisto, Topi Ruuskanen (C), Emil Kiiskinen. Kuvasta puuttuu Roni Andersson.


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat