Viisi yhteisjoukkueen pelaajaa maajoukkueleirille
Julkaistu: 25.01.2019 00.00

Viisi yhteisjoukkueen pelaajaa maajoukkueleirille

Palloliitto julkaisi Erkka V. Lehtolan valitseman U15-maajoukkueen torstaina (24.1.), eikä Tervareiden kannalta olisi voinut iloisempia uutisia tulla. 32 valitun pelaajan joukossa oli viisi Tervarien ja Ajax-Sarkkirannan -04-YJ-joukkueen pelaajaa. Valittujen joukossa olivat maalivahti Aki Peltokorpi, puolustuspään Narit Sarkkinen ja Joona Lohela sekä hyökkäävämmät Otso Liimatta ja Tomi Väisänen. Kaikki valitut pelaajat pelasivat viime kaudella Ajaxin -04 joukkueessa.

Mielenkiintoista on myös katsoa hieman pidemmälle historiaan. Otso pelasi ennen viime kauden Ajax-visiittiään Tervareissa, Narit on ollut Ajaxissa vakiokalustoa, Tomi on pelannut ennen paria viime kautta OLS:ssa, Aki Peltokorpi siirtyi vuosia sitten Ajaxiin OrPasta ja Lohelan Joonan taustat ovat Haukiputaalla. Lisäksi Ajaxin ja Tervarien -04 joukkueet ovat tehneet yhteistyötä jo seitsemän kahdeksan vuoden ajan. On ollut yhteisiä harjoituksia, turnausreissuja ja kovia pelejä on haettu myös esimerkiksi vuotta vanhempien sarjasta.

Nyt nämä viisi pelaajaa pääsevät Eerikkilään 5.-7.2. maajoukkueleirille, jossa valmennuksesta vastaa Erkan lisäksi myös laaja Palloliiton valmentajajoukko. Mukana on myös A-maajoukkueen valmentajana toimiva Mika Nurmela, joka on seurannut poikien kehitystä Oulun seudulla jo pidemmän aikaa eikä peitellyt tyytyväisyyttään nähdessään pelaajien tulleen valituksi tälle tärkeälle leirille.

U15-ikäluokan kevään ohjelma etenee nimittäin tästä leiristä suoraan toukokuun lopussa Eerikkilässä pelattavaan neljän maan turnaukseen, jossa Suomi kohtaa Puolan, Slovakian ja Unkarin. Näin ollen tällä leirillä pojilla on erinomaiset mahdollisuudet näyttää taitonsa ja saada nimensä alleviivatuksi maajoukkuevalmentajien papereihin.

Ikäluokan ensimmäiset maaottelut olisivat merkittävä merkkipaalu nuorille urheilijan aluille, joilla on edessään muutenkin mielenkiintoinen kausi. Tällä kaudella pojat tulevat pelaamaan Puolen Suomen Liigaa pyrkien voittamaan paikan Kaj Pahlman -lopputurnaukseen ja ennen kauden alkua on vielä edessä leiri Espanjan Vitoria-Gasteizissa Deportivo Alavesin vieraana.

Nuorten urheilijoiden on hyvä muistaa, että tämä leiri on jo tärkeä välietappi matkalla kohti tulevaisuuden pelikenttiä. Jokainen joukkueharjoitus, peli ja tehty omatoiminen harjoitus ovat tärkeitä kehityshetkiä. Tervari-porukalla onnittelemme poikia tämän välietapin saavuttamisesta ja tsemppaamme jatkamaan seuraaviin harjoituksiin sekä peleihin samalla innolla!

Lisätietoja valitusta joukkueesta voi lukea Palloliiton sivuilta: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u15-pojat-valittu-ensimmaiselle-maajoukkueleirille


// Ville









Seuran uusimmat