Oululaista osaamista Veikkausliigassa
14.12.2018 13:02 Uutiset / Pääsivusto

Vuoden Tervariksi valittu Tuure Siira vieraili toimistolla Matias Ojalan kanssa

Tuure Siira ja Matias Ojala vierailivat tervarijunnujen toimistolla marraskuun puolivälissä. Veikkausliigakauden päättymisen jälkeen molemmat pelaajat kävivät ulkomailla, minkä jälkeen oli aikaa vierailla pohjoisen kotikaupungissa.

— Thaimaan lämmössä vierähti kymmenisen päivää, kiersimme saaria ja kävimme sukeltamassa. Seuraavaksi vuorossa on reissu Roomaan muun muassa Karjalaisen Rasmuksen kanssa, Ojala kertoo.

— Roomassa käymme seuraamassa Lazion ja AS Roman pelit, joten lajin parissa pysytään myös lomalla.

Molemmat pelaajat edustivat Tervareita kesällä 2010, kun joukkue sijoittui B-nuorten sarjassa SM-hopealle.

— Se oli hienoa aikaa. Pelasimme hyvää futista Rauno Ojasen johdolla, Ojala muistaa.

Päättyneellä kaudella Ojalan ja Siiran edustama Ilves sijoittui Veikkausliigassa viidenneksi. HJK:n lisäksi mitaleille kiilasivat RoPS ja KuPS. Neljännen sijan otti FC Honka.

— Veikkausliigakaudesta jäi pieni pettymys käteen, sillä kolme kierrosta ennen loppua olimme vielä mitalitaistossa mukana. Paljon hyviäkin juttuja nähtiin kauden aikana, kun moni nuori pelaaja murtautui kokoonpanoon ja otti paikkansa joukkueessa, Ojala kertaa päättynyttä sesonkia.

Matias Ojala pelasi Ilveksen avauskokoonpanossa heinäkuussa Slavia Sofiaa vastaan.

Matias Ojala pelasi Ilveksen avauskokoonpanossa heinäkuussa Slavia Sofiaa vastaan.

— Hyvin tulee vastuuta kaudesta toiseen. Totta kai harmittaa, kun mitalit jäivät saamatta ja ensi kaudeksi emme selviytyneet Eurooppa-liigaan. Positiivista oli, että pelaajamuutoksista huolimatta onnistuimme raapimaan pisteitä nuorella joukkueella, kertoo Siira, joka on päässyt kantamaan myös kapteenin nauhaa Ilveksessä.

Veikkausliigan sarjajärjestelmä muuttuu ensi kaudeksi, minkä johdosta otteluita pelataan vähemmän kuin aiempina kausina.

— Pelimäärä vähentyy jonkin verran, ja toivottavasti otteluruuhkia on vähemmän kuin päättyneellä kaudella. Viisi peliä reiluun pariin viikkoon on kova haaste pelaajille, joten toivottavasti sarjajärjestelmän muutoksella pystytään vähentämään ruuhkaviikkoja, toteaa Ojala, joka ennen Tampereelle siirtymistä pelasi pari liigakautta PS Kemissä.

Eurooppa-liigan karsinnoissa Ilves pelasi bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan. Ilveksen tie nousi pystyyn yhteismaalein 1-3.

— Tasoero näkyi ja Slavia Sofia oli piirun verran vahvempi joukkue. Kovempi tempo kuin kotimaan otteluissa, taitavammat pelaajat ja vähemmän aikaa toimia pallon kanssa. Kotiottelussa pystyimme laittamaan paremmin kampoihin, mutta Bulgariassa pelatussa ottelussa huomasi selvästi eron joukkueiden fysiikassa, Siira kertoo.

Kolmen kauden aikana Tuure Siira on iskenyt viisi maalia Veikkausliigassa.
Kolmen kauden aikana Tuure Siira on iskenyt viisi maalia Veikkausliigassa.


Ilveksen päävalmentajana toimii Jarkko Wiss, joka pelaajaurallaan edusti Suomen maajoukkuetta 45 ottelussa.

— Jallu on hyvä valmentaja, jolla on johtajuutta ja kyky roolittaa pelaajia. Aina ei välttämättä pelata sitä kauneinta jalkapalloa, mutta pisteitä tulee. Hyvä koutsi kaikin puolin, toteaa Vuoden Tervariksi valittu Siira.

— Samoilla fiiliksillä Tuuren kanssa. Yksi Jallun vahvuuksista on taktinen osaaminen. Pelisuunnitelmat rakennetaan vastustajan mukaan ja pyritään eliminoimaan toisen joukkueen vahvuudet. Itsellä alkaa vasta toinen kausi Ilveksessä, mutta toiminnasta selvästi huomaa, että Wiss on yksi kärkipään valmentajista tällä hetkellä, jatkaa Ojala.

Ilveksen fysiikkavalmennuksesta vastaa kokenut Heli Rekimies. Sekä Tuuren että Matiaksen mielestä fyysinen harjoittelu on hoidettu tamperelaisseurassa erinomaisesti.

— Jokaiselle pelaajalle on luotu yksilöllinen suunnitelma, jonka mukaan treenataan. Talvikaudella ohjelmassa on aika paljon spinningiä ja kuntopiirityyppistä harjoittelua. Helpoksi tehdään asiat, ja loppu on vain pelaajasta itsestään kiinni, kertoo Siira.

Loppuun molemmilta pelaajilta terveiset oululaiselle futisyhteisölle.

— Käykää katsomassa pelejä ja kannustakaa AC Oulu takaisin liigakartalle. Junioreille tsemppiä harjoitteluun ja toivottavasti Oulusta nousee lähivuosina paljon pelaajia huipulle. Vanhemmille kiitos tuesta ja kannustuksesta, se on ensiarvoisen tärkeää jokaisen pelaajan taustalla.

Teksti: Hannu Ellilä

Kuvat: Leo Hynninen


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat