Miguel Cervera López Tervarien valmennuspäälliköksi
17.10.2018 18:39 Uutiset / Pääsivusto

Miguel Cervera López aloittaa työnsä Tervarien valmennuspäällikkönä virallisesti marraskuun alussa

Miguel Cervera López aloittaa työnsä Tervarien valmennuspäällikkönä virallisesti marraskuun alussa. Seuran toiminnanjohtaja Ville Luotola kertoo ylpeänä oululaisseuran uudesta tulokkaasta.

— Miguel on mahtava löytö ja hän tuo uutta osaamista Ouluun. Hän on suorittanut loppuun asti Uefan tarjoamat koulutusmahdollisuudet ja hänellä on kokemusta La Liga -organisaatio Levanten akatemiasta. Laaja ymmärrys siitä, mitä huipulle pääseminen oikeasti vaatii tuo merkittävän lisäarvon niin Tervarien pelaajille kuin valmentajille.

— Ensimmäisistä perehdytyspäivistä lähtien hän on osoittanut yhteistyökykyä ja vahvaa asennoitumista työntekoon. Seuran valmennuspäällikkönä hän tulee jatkamaan laadukasta työtä Markus Aittolan ja Antti Pehkosen jalanjäljissä. Miguelin päävastuulla on 11 vs. 11 -pelin kehittäminen ja siihen liittyvät asiat.

31-vuotias valmentaja on innoissaan uuden haasteen edessä. Etelä-Suomessa vietettyjen vuosien jälkeen siirtyminen pohjoiseen ei aiheuttanut kulttuurishokkia.

— Ensivaikutelmat Oulusta ovat erittäin positiiviset. Täällä on paljon valmennusosaamista ja vahva yhteisö lajin parissa. Kuukausi sitten istuimme ensimmäistä kertaa saman pöydän ääreen ja aloitimme keskustelut mahdollisesta Ouluun siirtymisestä. Kun sopimus PK-35:n kanssa päättyi, olin valmis ottamaan seuraavan askeleen urallani.

— Espanjalaisen jalkapallokoulun kasvattina minulla on tietynlainen näkemys siitä, miten voittavaa jalkapalloa pelataan. Korostan usein sitä, kuinka espanjalaisessa pelityylissä näkyy vaikutteet eri kulttuurien jalkapallosta. Italian, Hollannin, Etelä-Amerikan ja jopa Englannin ominaispiirteet ovat tuoneet oman sävynsä espanjalaiseen jalkapalloon, minkä johdosta Espanja on ottanut paikkansa yhtenä jalkapalloevoluution edelläkävijöistä.

— Oma valmennusfilosofiani perustuu pallonhallintaan ja aktiiviseen pelaamiseen. Tästä huolimatta, ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa pelata jalkapalloa. Atlético Madrid ja parin vuoden takainen Islannin maajoukkue ovat esimerkkejä siitä, miten pelitapahtumia voi kontrolloida myös ilman pallonhallintaa. Olennaista on tunnistaa niin oman kuin vastustajan joukkueen vahvuudet ja heikkoudet, ja rakentaa pelisuunnitelma olemassa olevien tietojen perusteella.

Valmentajuuden olemuksesta keskusteltaessa tuore valmennuspäällikkö nostaa esiin kolme tärkeää taitoa, jotka valmentajan tulisi hallita.

— Hyvän valmentajan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on lajitietämys ja pelin hengen ymmärtäminen. Myös henkilökohtainen taito opettaa peliä on erityisen tärkeää, jotta pelaajat oppivat tunnistamaan oman roolinsa vaatimukset ja hahmottamaan itsensä osana joukkuetta. Kolmas tärkeä asia on motivaatio, joka ruokkii pelaajan sisäistä paloa ja antaa työkalut toimia oikein niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Positiivisen ja kannustavan ilmapiirin luominen on ensiarvoisen tärkeää, jotta pelaajat uskaltavat heittäytyä peliin eivätkä pelkää virheiden tekemistä.

— Tito García Sanjuán on yksi valmentajista, joita arvostan kovasti. Häneltä sain paljon arvokasta tietoa harjoittelusta, kun olimme yhtä aikaa FC Legirus Interissä. Manuel Pellegrini on mielestäni erinomainen valmentaja, joka on tehnyt hyvää työtä espanjalaisseuroissa. Luis Aragonés puolestaan nosti Espanjan maajoukkueen uudelle tasolle ja osasi hyödyntää käytettävissä olevan materiaalin parhaalla mahdollisella tavalla. Myös Josep Guardiolan uraa olen seurannut tiiviisti, hän on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä parhaista valmentajista.

17.10.2018 Hannu Ellilä


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat