Valmentajien ajatukset Kaleva Cupista
19.9.2018 13:20 Uutiset / Pääsivusto

Tervarit -07 pelasi turnauksen parhaan ottelunsa hopeajoukkue RoPS -06 vastaan

Kaleva Cup pelattiin Heinäpäässä menneenä viikonloppuna. Minkäslaisia mietteitä matsit kirvoittivat turnaukseen osallistuneissa valmentajissa?


Juuso Madetoja, Tervarit U12 Musta: Loppusijoitus turnauksessa oli 8. Varsinaista tulostavoitetta ei ollut, pelin sisältö toimii enemmän mittarina. Tiedossa oli, että kaiken mennessä nappiin olisi voinut olla mahdollisuudet jopa 4:n joukkoon. Lopulta karsiuduttiin välieristä keskinäisten otteluiden maalierolla, joten kovin kaukana tuo ei ollut.

Toisaalta 8. sija oli linjassa kevään piirisarjasijoituksen kanssa. Turnauksen pelillisenä teemana oli pallollisen tukeminen. Hyökkäyspelissä tavoitteenamme oli edetä hallitusti linja kerrallaan. Halusimme luoda pallon lähettyville syöttövaihtoehtoja, jotka mahdollistavat tämän.

Paikoin onnistuimme hyvin rondo-pelaamisessa, jonka jälkeen pääsimme etenemään syntyneisiin tiloihin ja olimme tätä kautta vaarallisia hyökkäyspelissämme. Turnaus oli pelaajille varmasti mahtava kokemus, ainutkertaisuutensa vuoksi. Kovat pelit tarjoavat pelaajille hyvän kehitysmahdollisuuden. Kohokohtana valmentajalle oli nähdä pelaajien kehittyminen laajalla rintamalla. Lisäksi joukkueessa on erittäin hyvä henki, joka oli huomattu myös joukkueen ulkopuolella.

Ville Luotola, Tervarit U11 Musta: Olimme turnauksen jumboja, 10. Ennen turnausta ajateltiin, että alkulohkossa voitaisiin pärjätä OTP:tä ja OLS 07 vastaan, RoPs ja HauPa olivat ennakkoon selkeästi kovempia. Ensimmäisenä päivänä kohdattiin HauPa, ja se oli heiltä vahva esitys. Yksilötasolla Julius Körkkö, turnauksen tuleva maalikuningas, ratkoi pelin. RoPsia vastaan pelattiin erinomainen mittelö. Johdettiin, he menivät ohi, tulimme tasoihin, he menivät ohi, saatiin luotua hyvä kiri loppuun, kunnes RoPs sinetöi pelin 4-2 –maalilla.

Sunnuntaina OTP:tä vastaan hyvä eka puoliaika. Toisella puoliajalla pelin avaaminen ja rakentelu takkusi, eikä päästy prässin alta pois. OLS-peli oli totaalinen floppi, minkä jälkeen aloitimme valmistautumisen jumbofinaaliin FC Ylivieskaa vastaan. Peli meni ryhdikkäämmin, rakennettiin hyviä maalipaikkoja. Innokkaan hyökkäämisen lomassa unohdimme kuitenkin puolustaa.

Tärkeintä oli nähdä että parhaana päivänä pystyttiin haastamaan kärkijoukkueita. Oli hienoa huomata, että alkukaudesta osin jopa arastelleet pelaajat uskalsivat vääntää vuotta vanhempia vastaan.


   
Lisää uutisia
Tervarit Juniorit Ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat