Henkilökuvassa Anniina Sunnari-Pietikäinen
Julkaistu: 07.08.2017 00.00

Henkilökuvassa Anniina Sunnari-Pietikäinen

Aloitimme kesäkuussa Tervarit Junioreiden henkilökuvien kirjoittamisen. Kesälomat on nyt vietetty ja on aika palata henkilökuvien pariin. Ensimmäisessä henkilökuvassa haastattelimme pelaajaurallaan pitkälle tähtäävää seuramme kasvattia Niklas Jokelaista. Toisessa osassa esittelimme oululaiselle futisväelle tutun valmentajan ja Tervareiden perustajajäsenen Tapio Haapaniemen. Tällä kertaa haastatteluun istahti seuramme uusin jäsen Anniina Sunnari-Pietikäinen, jolla on nyt takanaan ensimmäinen työviikko Tervarit Junioreiden väreissä. Anniina on aloittanut 1.8.2017 työnsä Tervarit Junioreiden Pallo Hallussa-hankkeen projektipäällikkönä. Kolmivuotisen ESR-hankkeen tavoitteena on jalkapallon kautta aktivoida nuoria kuulemaan opinto- ja työllisyysmahdollisuuksista Oulun seudulla.

Kuka on Anniina Sunnari-Pietikäinen?
Olen 32-vuotias ja kotoisin Torniosta. Oululaisena olen paluumuuttaja, sillä asuin täällä 11 vuotta suorittaessani tutkintoni Oulun yliopistossa. Olen koulutukseltani filosofian maisteri sekä kauppatieteiden maisteri. Viimeiset pari vuotta vietin kotikaupungissani, mutta nyt veri veti jälleen Ouluun. Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu lenkkeily, lukeminen ja vapaaehtoistoiminta.

Millainen on aiempi työkokemuksesi?
Olen aiemmin tehnyt hanketyötä nuorten kouluttamiseen ja työelämän valmiuksien lisäämiseen liittyen, työskennellyt syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa, toiminut opiskelijoita yrittäjyyteen kannustavassa yhteisössä, sekä työskennellyt turvapaikanhakijoiden parissa. Minulla on vahva kokemus myös kansalaisjärjestötoiminnasta.

Miltä tuntuu astua sisään jalkapallon maailmaan?
On kiehtovaa päästä perehtymään tarkemmin jalkapallotoimintaan. Aikaisemmin minulla on kokemusta juniorifutisseuratoiminnasta omien poikien harrastusten kautta. Omaa jalkapallotaustaa ei löydy, ainakaan vielä… (Anniina naurahtaa.)

Pallo Hallussa-hankkeen kautta jalkapallo tulee Anniinalle varmasti tutuksi. Tavoitteena on koota 25 hengen ryhmä työttömänä ja työelämän ulkopuolella olevista oululaisista. Ryhmän kanssa kokoonnutaan 2-3 kertaa viikossa pelaamaan ja kuulemaan opiskelu- sekä työllisyysinfoja. Lisäksi hankkeen osallistujille tarjotaan pidempiä koulutuksia, kuten valmentajakoulutusta, erotuomarikurssia, EA-kurssituksia ja muitakin työelämävalmiuksia parantavia kursseja.

Anniina toivoo ihmisten lähtevän rohkeasti mukaan hankkeen toimintaan ja kehottaa kaikkia aiheesta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä:

anniina.sunnari@tervaritjuniorit.fi, 040-3504816

Tervetuloa Tervarit Junioreihin Anniina!

Seuran uusimmat