Tervareille pronssimitalit Kai Pahlman -turnauksesta
Julkaistu: 07.08.2019 00.00

Tervareille pronssimitalit Kai Pahlman -turnauksesta

Mikkelissä pelattiin viime viikonloppuna P15-ikäluokan lopputurnaus, jossa nähtiin ikäluokan 15 parasta joukkuetta sekä isäntäjoukkue Mikkelin Palloilijat. Voittopokaalia pääsi nostelemaan Helsingin Jalkapalloklubi, toiseksi sijoittui Käpylän Pallo ja pronssit matkasivat Tervarien mukana Ouluun. Mitalien lisäksi pojat toivat sijoituksellaan kotia Tervareille BSM-karsintapaikan ensi talvelle!

Tervarien, Ajax Sarkkirannan ja HauPan yhteisjoukkue aloitti turnauksen torstai-iltana Ilvestä vastaan. Avausottelusta tuloksena oli voitto oululaisjoukkueelle numeroin 2-1 (1-0).

— Turnauksen avauspelissä ensimmäiset 15 minuuttia eteni Ilveksen hallinnassa. Tämän jälkeen saimme oman pelimme rullaamaan ja Miska Ylitolva teki kulmapotkun jälkeen taukolukemiksi 1-0. Toisella puoliajalla joukkueet pelasivat vauhdikasta jalkapalloa ja tapahtumia riitti molempien maalien edustalla. Ilves nousi tasoihin, mutta Otso Liimatta iski voittomaalin, joka takasi meille itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeän voiton, kertoo päävalmentaja Miguel Cervera López.

Perjantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Vantaan Jalkapalloseura. Tuloksena oli 3-0-voitto, joten kahden pelin jälkeen Tervarit oli lohkokärjessä puhtaalla pelillä.

— Perjantain ensimmäisessä ottelussa vastustaja aloitti aktiivisella ja kovalla prässillä, jonka kanssa olimmekin ajoittain vaikeuksissa. Jouduimme pelaamaan lähes kymmenen minuuttia vajaamiehityksellä, sillä yksi pelaajistamme kadotti piilolinssin ja oli verta vuotavana sivussa saatuaan kovan osuman päähän. Joukkue selvisi haasteesta hyvin ja onnistui viimeistelemään kaksi maalia avausjaksolla. Toisella puoliajalla hallitsimme kenttätapahtumia ja Otson komea soolomaali sinetöi voittolukemat 3-0.

Alkulohkon viimeisessä ottelussa TPV otti voiton lukemin 2-0, joten lohkovoitto meni seitsemän pistettä keränneelle tamperelaisjoukkueelle. Tervarit sijoittui kuudella pisteellä lohkossa toiseksi.

— Perjantain iltapeliin teimme kokoonpanoon muutamia muutoksia, jotta saimme peliaikaa myös aiemmissa otteluissa vähemmällä vastuulla olleille pelaajille. Joukkueen peli-ilme oli tässäkin ottelussa hyvällä tasolla, mutta tällä kertaa emme onnistuneet viimeistelyssä.

Sijoitusottelut pyörähtivät käyntiin lauantaiaamuna. Tervarien ensimmäisenä haasteena oli KePS/TP-47 YJ, joka oli kahdella 1-0-voitolla ja kuudella pisteellä ottanut lohko D:n voiton. Perjantai-illan tappiosta sisuuntunut Tervarit tuli otteluun erittäin vahvasti, ja verkko heilahti neljä kertaa jo avausjaksolla. Toisella puoliajalla ei osumia nähty, joten Tervarit jatkoon numeroin 4-0.

— Joukkueesta huokui todella luja voitontahto ja jokainen pelaaja teki kovasti töitä välieräpaikan eteen. Tämän tason turnauksessa neljä maalia ensimmäisen vartin aikana on vahva osoitus joukkueen osaamisesta. Vastustaja haki kavennusmaalia loppuun saakka, mutta liikutimme palloa aktiivisesti ja saimme myös muutamia pidempiä pallonhallintajaksoja.

Lauantai-illan välierässä vastaan tuli Käpylän Pallo, joka onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Oman lohkonsa maalierolla 11-2 voittanut KäPa oli tällä kertaa vahvempi ja eteni loppuotteluun 2-0-voitolla.

— Välieräottelussa onnistuimme rakentamaan muutamia maalipaikkoja, mutta edellisestä pelistä poiketen emme saaneet onnistumisia viimeistelyssä. Avausmaalin jälkeen vastustaja pelasi todella kypsästi ja he pitivätkin maalinsa puhtaana. Surua, pettymystä, tuskaa... Nämä adjektiivit kuvasivat joukkueen tunnelmia hävityn välierän jälkeen.

Sunnuntaina oli vuorossa turnauksen pronssiottelu, jossa Tervarit kohtasi Seinäjoen Jalkapallokerhon. Omassa välieräottelussaan HJK:lle numeroin 4-0 hävinnyt SJK aloitti ottelussa maalinteon, mutta Tervarit nousi toisella jaksolla tasoihin. Heti tasoitusmaalin jälkeen SJK hankki rangaistuspotkun, mutta erinomaisen ottelun pelannut Aki Peltokorpi torjui pallon vuorenvarmasti.

Pronssimitalien kohtalo ratkesi vasta jatko-ottelussa, jossa Tervarit onnistui iskemään tarvittavan osuman. Voitto näin ollen Ouluun lukemin 2-1 ja mitalit kaulassa pitkälle, mutta riemukkaalle kotimatkalle.

— Olimme hävinneet SJK:lle aiemmin Puolen Suomen Liigassa, joten kyseessä oli tuttu vastustaja ja meillä oli mukana ripaus revanssihenkeä. Ison pettymyksen jälkeen halusimme päättää turnauksen voittoon, eikä jännitysnäytelmä jättänyt taatusti ketään kylmäksi. Avausjakso oli meille hankala ja jouduimmekin takaa-ajoasemaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tauolla suoritimme pientä taktista hienosäätöä ja päätimme, että laitamme kaiken likoon. Jokainen pelaaja jätti kaiken kentälle ja vaikeilla hetkillä maalivahtimme piti meidät elossa torjumalla rangaistuspotkun. Molempien joukkueiden raskas urakka näkyi jatko-ottelussa, mutta lopulta Miko Henrikssonin maali toi meille arvokkaan voiton.

Turnauksen loppuottelu pelattiin Mikkelin urheilupuistossa ja siinä kohtasivat Helsingin Jalkapalloklubi ja Käpylän Pallo. HJK viimeisteli finaalissa yhden osuman, joka riitti turnausvoittoon. Onnittelut kaikille mitalisteille ja kiitokset järjestävälle taholle onnistuneesta turnauksesta.

— Kaiken kaikkiaan voimme olla erittäin ylpeitä turnauksen päätteeksi. Pelaajat, valmentajat, vanhemmat ja koko seuraorganisaatio. Kohtasimme ikäluokan parhaat joukkueet, onnistuimme toteuttamaan harjoiteltua pelitapaa ja saimme arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia otteluita, päättää päävalmentaja Miguel Cervera López.

Kai Pahlman 2019 lopulliset sijoitukset:

1. HJK
2. KäPa
3. Tervarit YJ
4. SJK
5. KuPS YJ
6. TuNL/KaaPo YJ
7. TPV
8. KePS/TP-47 YJ
9. Ilves
10. VJS
11. PKKU
12. FC Honka
13. FC Inter
14. KoiPS
15. JIPPO YJ
16. MP

7.8.2019 Hannu Ellilä

Seuran uusimmat