Pekka Kainu palkittiin vuoden seuratoimijaksi
Julkaistu: 19.02.2019 00.00

Pekka Kainu palkittiin vuoden seuratoimijaksi

Lauantaina 16.2.2019 järjestettiin Palloliiton Pohjois-Suomen piirin palkintogaala, jossa palkittiin vuoden 2018 aikana menestyneitä jalkapallotoimijoita. Vuoden seuratoimijana palkittiin Pekka Kainu, joka työskentelee päätoimisesti Tervareissa ja vapaa-ajalla Limingan Pallokarhuissa.

— Tervareissa on hyvä henki ja hieno ympäristö toimia. Vapaa-ajasta suuri osa menee Limingan Pallokarhujen taustalla, joten lajin parissa ollaan käytännössä aamusta iltaan, Kainu kertoo.

— Palkitsevinta työssä on nähdä, kuinka pelaajien intohimo ja rakkaus lajia kohtaan kasvaa ja toiminnasta huokuu aito liikkumisen ilo. Tulevaisuuden suunnitelmana on jatkaa laadukasta päivittäistä työtä lahjakkaiden pelaajien kanssa ja samalla myös kehittyä valmentajana mahdollisimman hyväksi.

Veikkausliigassakin maaleja iskeneen Kainun viikottaisessa valmennuksessa kahdessa eri seurassa on noin 160 pelaajaa.

— Nimimuistikapasiteetti alkaa olla rajoilla, Kainu naurahtaa.

— Iso kiitos kaikille seuratoimijoille ympäri Suomen. Arvokasta toimintaa lajista riippumatta. Tärkeää duunia lasten ja nuorten hyväksi, Kainu päättää.

Tervarit YJ1 -joukkueessa toimiva Mikko Väänänen palkittiin vuoden valmentajana.

Mikon valinnasta lisää Ajax-Sarkkirannan sivuilla:

https://ajaxsarkkiranta.jopox.fi/uutiset/109436/mi...

Lisäksi gaalassa palkittiin aiempina vuosina Tervareita edustaneita toimijoita. ODL Säätiölle myönnettiin palkinto merkittävästä työstä vähävaraisten harrastamisen tukemisessa. Palkinnon kävi hakemassa Jani Luukkonen, joka toimi aiemmin Tervarien junioripäällikkönä ja peliurallaan torjui mm. AC Oulun riveissä.

Vuoden erotuomarin palkinto myönnettiin Pietu Niinimäelle, joka valmensi aiemmin Tervarit 04 Punaista. Vuoden tyttöjoukkueen valmentajana palkittiin Arttu Heinonen, jolla on valmennuskokemusta myös Tervareista. Nykyisin Heinonen toimii HJK:n naisjoukkueen ja B-tyttöjen valmentajana.

19.2.2019 Hannu Ellilä

Seuran uusimmat