Tervarit 07 Mustalle hopeaa Kuopion Tammiturnauksessa
Julkaistu: 18.01.2019 00.00

Pelasimme viime viikonloppuna KuPS:n järjestämässä Tammiturnauksessa. Tämä oli jo kolmas kerta, kun osallistuimme KuPS:n järjestämään Tammiturnaukseen. Turnaus on ollut meille perinteisesti kauden avauksen tasonmittausturnaus. Monena vuotena olemme päässeet pelaamaan laadukkaita hyvin valmennettuja joukkueita vastaan. Tänä vuonnakaan ei tarvinnut pettyä joukkueiden tasosta. Joka vuosi, kun ikäluokat vanhenevat, maalin tekeminen käy vaikeammaksi. Tämän vuoden tuloksistakin näkyi joukkueiden tasaisuus ja maalinteon vaikeus. Taktinen pelaaminen ja vastustajan virheiden hyödyntäminen korostuivat tällä kertaa lyhyen 25 minuutin peliajan takia.

• Tervarit

Turnaukseen lähdimme harjoittelemaan uutta tapaa pelata 8v8-peliä. Kaksi kuukautta olemme ajaneet sisään uutta mallia pelata 8v8-peliä. Tarkoituksena on, että siirtyminen tulevaisuudessa isolle kentälle olisi helpompaa. Pallonhallintapelin kautta ja keskustan kolmion hyödyntäminen oli meidän joukkueen teemana. Hyvin prässäävien ja tiiviinä puolustavien joukkueiden kanssa pallonhallinta ja tyhjien tilojen löytäminen keskustasta oli ajoittain hankalaa. Nopea alusta myös hankaloitti ajoittain peliä. Murtavien syöttöjen voimakkuudet linjojen taakse ja väleihin loivat haasteita pelaajille. Loppua kohti voimakkuudet syötöissä alkoivat olla kohdillaan.

Alkulohkossa pelasimme neljä peliä. Meidän kanssa samassa alkulohkossa oli KuPS Keltainen, KuPS 06 Haaste, Jippo ja OLS Keltainen.

KuPS Keltainen – Tervarit 0-1
Tervarit – KuPS 06 Haaste 0-0
Tervarit – Jippo 0-0
OLS Keltainen - Tervarit 1-0

Pelillisesti parhaat pelit olivat alkulohkossa KuPS Keltaista ja OLS Keltaista vastaan. Näissä peleissä pystyimme eniten luomaan valmentajien teeman mukaisia ratkaisuja. Viidellä pisteellä irtosi lohkon toinen sija. Tämä tarkoitti sitä, että olimme varmistaneet sijat 1-4. Välierissä ja finaalissa Tervarit pelasivat turnauksen parhaat pelinsä.

Välierä

Aamulla pelasimme välieräottelun OLS Sinistä vastaan. Paikallisderbystä ei puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Tilanteet vaihtuivat nopeasti päädystä päätyyn. Meidän 1-0-maali syntyi n. 16. minuutilla. OLS oli ennen sitä saanut luotua useita maalintekotilanteita ja olivat nostaneet prässin ylös. Maalivahtimme avasi nopeasti ensimmäisen linjan yli keskialueelle, josta OLS:n topparin jalasta pallo tuli takaisin meidän keskikentän pohjapelaajalle Pyrylle. Ykköskosketus eteenpäin ja toisella syöttö meidän ylemmälle keskikentälle tyhjään tilaan. Tuomaksen ykköskosketus eteenpäin vastustajan topparin ja laitapelaajan väliin ja toisella kosketuksella laukaus. OLS-maalivahti Karo tuli hyvin vastaan ja sai torjuttua pallon sivulle. Toisesta aallosta tullut meidän laitapelaaja Anton sai riparipallon ja sijoitti ykkösellä maaliin.

Tämän jälkeen OLS:lla monta oli tilaisuutta tasoittaa ja jopa voittaa peli. 19. minuutilla OLS:n Ilkka oli jo puolittain läpi. Maalivahtimme lähti tulemaan hienosti vastaan. OLS:n pelaaja harhauttaa maalivahtimme ja tyhjä maali edessä. Pallo oli jo menossa maalin, mutta meidän toppari Lenni heittäytyy pallon eteen ja saa ohjattua pallon päädystä yli. Olimme harvinaisessa tilanteessa OLS:aa vastaan. Johdimme peliä ja peliaikaa jäljellä 8 minuuttia. OLS nopeutti ja pelasi yhä enemmän suoraviivaisesti. Näin ollen he saivat aikaan useita maalipaikkoja, jossa pallot karkailivat meidän onneksi. Peli päättyi meidän voittoon ja finaalissa vastaan asettuisi OLS Keltainen.

Finaali

Finaalissa vastaan tuli alkulohkossa jo aiemmin kohdattu OLS Keltainen. Siirryimme johtoon jo noin 50 sekunnin pelin jälkeen. Saimme heti OLS:n maalivahdin kautta tapahtuneen kierrätyksen poikki ja Jere riisti pallon ja teki 0-1 maalin. OLS:n tasoitusmaali 1-1:een syntyi kun peliä oli pelattu 4 minuuttia. Keskialueen pelitilanteessa vastustaja kaatuu ja OLS saa vaarattoman näköiseltä alueelta vapaapotkun. Hieno keskitys linjan yli. Pallon osuessa vastustajan käteen, tuomarit eivät reagoi ja pojat lopettavat pelaamisen ja OLS hyödyntää syntyneen 3vs1-tilanteen hienosti ja tasoitusmaali syntyy. Loppuaika pelistä on tasaista vääntämistä. Viimeisellä minuutilla OLS:n maalivahti avaa pitkällä pallolla meidän puolustusalueelle vasempaan laitaan. Harmillisesti pallo pomppii meidän pelaajan kautta lähemmäs maalintekoaluetta. Pallo muuttaa suuntaa monta kertaa ja päätyy OLS:n Pyry Y:lle. Hieno laukaisuharhautus, pelaajan ohitus ja yläkulmaan veto. OLS voittaa pelin harmillisesti 2-1 ja pääsee juhlimaan turnausvoittoa.

OLS Sininen - Tervarit 0-1 Välierä
OLS Keltainen – Tervarit 2-1 Finaali

Teksti: Tero Matikainen