Olympiakokselle erityisryhmien SM-sarjan B-lohkon voitto
Julkaistu: 10.08.2017 00.00

Tervarit Junioreiden erityisryhmä lähti Erityisryhmien SM-sarjan toiseen osaturnaukseen Hämeenlinnaan 5.8. alla 6 pistettä Helsingin kesäkuun turnauksesta. Tällä tuloksella olimme pisteen jäljessä JJK:ta, jota vastaan oli tullut kirpaiseva tappio viime hetkien maalilla. Helsingissä kaikki kolme peliä olivat tiukkoja taistoja päättyen maalin erolla. Selvyyden vuoksi mainittakoon, että erityisryhmien pelit kestävät 2x15 minuuttia ja ne pelataan puolella kentällä 8 v 8. Sääntöjäkin on sovellettu niin, ettei ole paitsiota ja pelaajia saa vaihtaa rajattomasti.

Hämeenlinnassa ensimmäisenä vastassa oli HJK, ja jälleen kerran peli oli tiukka, mutta sellaisisten otteluiden voitto tuntuu kaikkein parhaalta. Ottelussa pääsimme alussa johtoon, mutta HJK tasoitti pelin ennen taukoa. Toisella puoliajalla vastustaja pääsi ensin johtoon, mutta kolme seuraavaa osumaa olivat Tervarien käsialaa. HJK kavensi vielä kerran maalin päähän, mutta johtoasema kesti loppuvihellykseen asti.

Toisessa pelissä vastassa oli meille tietyllä tavalla erityisen "rakas" vastustaja JJK, jolle olimme siis kokeneet ensimmäisen osaturnauksen ainoan tappion. Tällä pelillä oli jo etukäteenkin iso merkitys sarjan lopputulosta ajatellen, olisimmehan voitolla viisi pistettä johdossa, kun meillä olisi jäljellä yksi peli ja JJK:lla kaksi. Tässäkin pelissä ensimmäinen puoliaika taisteltiin maalittomana, vaikka vastustaja sai rangaistupotkunkin. Olympiakos aloitti toisella puoliajalla maalinteon, mutta JJK pääsi tasoihin. Aika pian pääsimme uudelleen johtoon ja kaikki näytti hyvältä senkin jälkeen, kun veskarimme oli onnistunut pelastamaan melkoisen hässäkän aivan maaliviivalta. Kun peliä oli jäljellä noin kaksi minuuttia, koimme kylmän suihkun JJK:n pelattua vaparitilanteen yhtä fiksusti kuin me aiemmin pelissä. Mutta kuinka ollakaan, vielä ehdimme tekemään voittomaalin hienon läpisyötön päätteeksi vain hetkeä ennen päätösvihellystä. Näin tulos oli 3-2 meille, vaikka liiton sivuilla lukeekin 4-2.

Päivän kolmanteen otteluun KontU:a vastaan pääsimme pelaamaan vapautuneesti JJK:n jäätyä KontU:n kanssa tasapeliin ja sarjavoiton ratkettua sitä kautta. Vastustajalla toki oli ottelussa panosta vielä taistelussa sarjan pronssipaikan suhteen. Meillä kuitenkin peli kulki ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla saimme tehtyä hienoja maaleja, joissa maalivahdilla ei paljoa jakoja ollut. Toinen puoliaika oli tasaisempaa, mutta kovin pahoja tilanteita KontU:lla ei juurikaan ollut. Kavennusmaalikin pelin lopulla oli melkoinen flipperi, jossa maalivahtimme ei aivan kunnolla yltänyt palloon sen pomppiessa edestakaisin.

Näin kotimatkalle päästiin kultaiset mitalit kaulassa ja pokaali mukana. Pitkällä bussimatkalla olikin hyvä tunnelma ja varmasti monella matka
tuntui menosuuntaa lyhyemmältä, vaikka perillä oltiinkin vasta puolen yön aikoihin.