-02 Tervareille voitto Piirisarjasta ja paikka SM-lopputurnaukseen
Julkaistu: 14.03.2017 00.00

-02 Tervareille voitto Piirisarjasta ja paikka SM-lopputurnaukseen

9-0-1. Näillä tilastoilla Tervarit Junioreiden -02 ikäluokka voitti lähes puhtaalla pelillä Pojat 15 Piirisarjan ja varmisti paikkansa ensi viikolla 25.3. pelattavaan SM-lopputurnaukseen Seinäjoella. Jännitystä sarjavoitosta riitti silti viimeisen pelin loppuun asti. Toimitus tenttasi valmentaja Antti Kaistoa sarjasta ja tulevasta lopputurnauksesta.

Sarja meni jännäksi, kerro lyhyesti viimeisestä pelistä FC Kemiä vastaan?

"Piirisarjan voiton ratkaiseva ottelu Kemiä vastaan ei alkanut ihan hyvin. Kahdeksan sekuntia pelattu, meillä ei yhtään kosketusta palloon ja Kemi johti 0-1... Mitään hätää ei joukkueella kuitenkaan ollut, tiedettiin että tasapelikin riittää sarjavoittoon ja luotto omaan tekemiseen oli kova. Pikkuhiljaa peli alkoi kääntyä meille ja vaikka Kemi pyrkikin kontraamaan nopeasti niin peli saatiin pysymään hyvin kontrollissa. Toisella puoliajalla tehtiin sitten ratkaisevat maalit ja Kemi joutui taipumaan hyvän taistelun jälkeen."

Päälimmäiset fiilikset piirisarjasta ja mikä oli menestyksen takana?

"Piirisarjan alku mentiin todella kapealla ringillä, mutta se hitsasi joukkuetta hyvin yhteen. -03 ikäluokan "täsmävahvennukset" toivat hyvin leveyttä ja iskukykyä joukkueeseen. Piirisarjan pelit olivat mukavalla rytmityksellä marraskuusta helmikuuhun ja menestys pohjautui siihen, että joukkueen ydin on mukana futsalissa jo viidettä vuotta. Peruspelaaminen ja taitotaso pienessä tilassa on iskostunut hyvin joukkueeseen."

Miten joukkue valmistautuu SM-lopputurnaukseen ja millä mielin?

"Lopputurnaus Seinäjoella antaa hyvän mahdollisuuden lähteä testaamaan joukkueen iskukyky muiden piirien joukkueita vastaan. Viime vuonna osa tästä joukkueesta oli pelaamassa vuoden alaikäisenä C-junnujen lopputurnauksessa ja silloin jäimme harmittavasti neljänneksi. Vaikka lopputurnauksessa menestyminen voi olla pienestäkin kiinni, lähdemme rohkeasti haastamaan muut joukkueet mitalit mielessä. Ennen turnausta harjoitellaan muutamia pelinavaus- ja murtautumisasioita kuntoon ja hiotaan puolustuspelaamiseen pari variaatiota käytettäväksi."

Tervarit Juniorit toivottaa joukkueelle tsemppiä lopputurnaukseen!

Seuran uusimmat