Tervarit 05 mustalle hopeaa myös Kokkolasta
Julkaistu: 28.07.2015 00.00

Ensimmäinen turnauspäivä alkoi molemmilla joukkueilla hieman kangerellen. Musta 1 kärsi avauspelissään kirvelevän 1-0 tappion Jippolle, mutta voitti päivän kaksi muuta peliään. Musta 2 puolestaan hävisi kaksi ottelua ja pelasi tasan 1-1 RoPS:n kanssa.

Toinen turnauspäivä toi musta 1:lle kaksi voittoa lisää ja mikä tärkeintä, pelin tasokin parani huomattavasti. Lohkovaiheen jälkeen Musta 1:n lohkossa oli kolme joukkuetta tasapisteissä. Pienen parranpärinän jälkeen todettiin, että Tervarit on voittanut alkulohkon keskinäisten otteluiden maalieron turvin.

Musta 2 koki myös perjantaina kaksi harmittavaa tappiota, mikä tiesi sitä, että pelit päättyvät lauantain sijoitusotteluun. Sijoituspelissä YPA kaatui puhtaasti 4-0, joten voittoon oli hyvä lopettaa.

Musta 1:n turnaus jatkui lauantaina välieräottelulla JJK:ta vastaan. Ottelu oli Tervareiden täyttä hallintaa ja päättyi meidän 4-1 voittoon. Pojat pelasivat vapautuneesti ja vyöryttivät peliä hyvillä, suoraviivaisilla hyökkäyksillä.

Finaali pelattiin sunnuntai-aamuna klo 9. Vastustaja FDS West Bromwich ei ollut hävinnyt turnauksessa yhtään ottelua ja lienee ollut hienoinen ennakkosuosikki. Pojat kuitenkin pelasivat äärimmäisen tarkkaa ja huolellista peliä, joka palkittiinkiin johto-osumalla noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli hyviä maalipaikkoja. FDS pääsi tasoittamaan 35 minuutilla Tervareiden pienen herpaantumisen jälkeen. Lisää maaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty, joten seurasi rp-kilpailu, joka päättyi FDS:n 4-3 voittoon.

Finaalitappio harmitti vietävästi, mutta iltaa kohti harmitus jo hieman helpotti. E-10 ikäluokka oli jaettu "tavalliseen" ja premier -sarjoihin. Sarjoihin osallistui tänä vuonna kaikkiaan 45 joukkuetta.