Deportivo Alavésin vieraana, osa 1/3
Julkaistu: 09.03.2018 00.00

Deportivo Alavésin vieraana, osa 1/3

Ainakin allekirjoittanutta ihmetyttää, että olimme päätyneet La Liga -seura Deportivo Alavésin harjoituskentälle seurattuamme hieman aiemmin ykkösjoukkueen fyysistä harjoittelua kuntosalin puolella. Tarinassa on edelleen pieniä aukkoja, mutta mikäli tämä kysymys ihmetyttää teitäkin, niin selvennän tilannetta hieman.

Vuoden alkupuolella oululainen kakkosdivisioonaseura JS Hercules sopi yhteistyöstä Alavésin kanssa ja hieman myöhemmin Espanjasta saapui seuran toimitusjohtaja sekä kansainvälisten toimintojen päällikkö Ouluun. Istuimme illalliselle porukalla ja saimme kutsun tutustumaan seuran toimintaan Baskimaan pääkaupunkiin Vitoria-Gasteiziin.

Kutsu otettiin ilolla vastaan ja katsoimme sopivan ajankohdan matkustamiselle. Koulujen kevätlomalla joukkueetkin lomailevat, niin tällainen työtyyppinen lomareissu sopi aikatauluun oikein hyvin. Varasimme lennot ja lähdimme kohti tuntematonta 1.3. aamulennolla Helsingistä Münchenin kautta Bilbaoon.

Paikalle päästessämme otimme alle auton ja kurvailimme upeita vuoristoteitä kohti Vitoriaa. Perille päästessämme tutustuimme seuran koripalloareenaan sekä kuntokeskukseen, josta löytyy kuntosali ryhmäliikuntatiloineen, jäähalli, padel-, tennis- ja koripallokentät, uima-altaat sekä kylpyläosasto hyvinvointipalveluineen. Näiden lisäksi löytyy pari kahvilaa ja lounasravintola.

Illaksi meillä oli ohjelmassa Alavés - Levante La Ligan ottelu, joten pitkän matkustamisen jälkeen toivoimme pääsevämme majoittumaan lounaan jälkeen. Espanjalaisseura oli varannut meille huoneiston käyttöömme ja se kelpasi meille oivallisesti. Ensimmäisten päiväunien jälkeen olimme valmiit illan La Liga -otteluun.

Lippuja katsoessamme huomasimme olevamme menossa presidentin aitioon. Siellä olikin ennen ottelua tarjolla pintxoja (tapas-tyyppisiä suupaloja) ja juotavaa. Ottelu käytiin melko kylmässä ja tuulisessa säässä roiman kevätmyrskyn näyttäessä voimaansa myös Espanjassa. Kotijoukkue voitti kuitenkin ottelun loppuhetkien maalilla ja me pääsimme pikaisesti tutustumaan jo akatemiajohtajaan sekä muuhun seuran henkilöstöön. (teksti jatkuu kuvan jälkeen)


Ottelun jälkeen jopa Ville kehtasi poseerata (kuva: Pekka Haaranen)


Perjantaina pääsimme ykkösjoukkueen joukkueenjohtajan kanssa seuraamaan ensin kakkosjoukkueen ja tämän jälkeen ykkösjoukkueen harjoituksia Ibaiaan eli seuran harjoituskeskukseen. Kentällä töitä teki muun muassa reilu 100 ottelua Barcan paidassa pelannut Bojan Krkíc ja Kolumbian maajoukkuemies Daniel Torres, jotka eivät olleet Levantea vastaan pelanneet. (teksti jatkuu kuvan jälkeen)


Ottelun jälkeinen kevyehkö harjoitus, koska sunnuntaina oli tulossa jo seuraava ottelu. (kuva: Pekka Haaranen)

Harjoituksista lähdimme sitten tutustumaan seuran junioripelaajien asuntolaan, jossa asuu 50 jalkapalloilijaa ja noin kymmenen koripalloilijaa, joista jälkimmäiset tähtäävät Saski Baskonian paitaan kohti Espanjan korisliigaa sekä Euroliiga-pelejä. Asuntolasta löytyy kaikille oma soluasunto kaverin kanssa jaettavaksi, sosiaaliset tilat, kuntoiluhuone, kouluhuone, pesutilat ja ruokala. Ruokalassa on hyvää sekä ravitsemustieteilijän valikoimaa ruokaa tarjolla neljä kertaa päivässä ja pientä välipalaa on tarjolla jatkuvasti.

Asuntolasta siirryimme kuntokeskukselle syömään lounasta ja paikalle istahti kansainvälisen toiminnan päällikkö sekä seurayhteisön head of performance, Igor Jukic, joka on siis vastuussa siitä, että seuran jokainen urheilija pystyy suoriutumaan otteluista parhaalla mahdollisella tavalla. Hänen tiimissään on tällä hetkellä lähes 40 työntekijää. Fyysisiä valmentajia, datavelhoja, ravitsemusasiantuntijoita, urheilupsykologeja ja mitä vain urheilijat tarvitsevat pelatakseen palloa paremmin kuin aiemmin.

Lounaan jälkeen siirryimme itsekin reenaamaan tullaksemme paremmiksi ja saavuimmekin kotiin vasta pimeän tullen. Emme toki treenanneet viittä kuutta tuntia, vaan yleinen lounasaika oli kahdesta neljään, siihen sali, uinti ja kylpyläkäynti päälle. Sopiva työviikon lopetus ennen lauantain retkeä.

Lauantaina nimittäin keskityimme kulttuuriin ja matkasimme Bilbaoon Guggenheim-museoon sekä hakemaan Fox in the Boxin porukan lentokentältä. Fox in the Box on oululainen teknologiayritys, joka on myös solminut sopimuksen Deportivo Alavesin kanssa. Myös meidän Tervarit Junioreissa on tarkoitus ottaa heidän järjestelmänsä käyttöön pelaajakehityksen tukipilarina.

Kokonaisuudessaan tässä kohtaa olimme kokeneet jo melkoisen hienon reissun, mutta vielä oli paljon kokemuksia edessä. Niistä pääsette lukemaan lisää seuraavassa tekstissä!

Lisätietoja Herculeksen, Fox in the Boxin ja Deportivo Alavésin yhteistyöstä löydät esimerkiksi täältä:
http://jshercules.com/2018/01/05/hercules-ja-la-liga-seura-deportivo-alaves-yhteistyohon/
tai täältä: https://www.businessoulu.com/fi/uutiset/fox-in-the-box-toimittaa-urheiluteknologiaa-espanjaan.html

Seuran uusimmat