Oulu Boys Cupissa onnistumisia. Hopeaa ja 6.sija.
Julkaistu: 25.04.2017 00.00

Oulu Boys Cup pelattiin 22.4.-23.4.2017. Joukkueita oli tullut ympäri Suomea 153 kpl. 2007 syntyneiden joukkueita oli 30.

Oulu Boys Cup pelattiin vaihtelevissa olosuhteissa. Olimme tehneet turnaukseen kaksi joukkuetta. Musta 1 pelasi kilpasarjaa ja Musta 2 haastesarjaa. Suurena haasteena meillä oli pelaajien lukumäärä. Joukkueemme kirjoilla on nimittäin tällä hetkellä 21 pelaajaa. Kaksi meidän pelaajistamme oli poissa, joten 19 pelaajaa oli käytössä. Jossain peleissä pelasimme ilman vaihtomiehiä, joten kesää ajatellen tämä turnaus oli oiva osoitus siitä, että meidän kunto ja pelitapa ovat kohdillaan.

Pelit olivat jakautuneet ympäri Oulua. Valmennuksellisesti se oli aika haastavaa. Koko valmennustiimi oli jalkautuneena eri peleihin. Turnauksen ajankohta oli hyvä, koska peleihin valmistava kausi oli päättymässä. 7.5. alkava piirisarjaturnaus aloittaa pelikauden. Kesällä pelaamme myös kahdella joukkueella. Turnaus palveli joukkuettamme hyvin. Peliaika 2x20min on myös kesällä piirisarjassa oleva peliaika. Pelaajien määrä ei tule suuresti kasvamaan, joten poikien oli jo tässä turnauksessa mietittävä taloudellista pelitapaa koko ajan. Siitä osoituksena, ettei virta ei näistä pojista loppunut.

LAUANTAIN PELIT

Lauantaina pelattiin yhteensä 3 peliä. Musta 1 pelasi kaksi peliä ja Musta 2 yhden pelin. Kaikissa peleissä näkyi meidän opettelemiamme asioita. Pallo liikkui mukavasti ja uskallettiin tehdä itse oikeita valintoja. Jokaisen pelaajan kasvoilla oli nähtävillä iloa ja intohimoa.

Lauantain ensimmäinen peli pelattiin Länsituulen tekonurmella, Tervarit Musta 1 pelasi Ols 07 vastaan. Tiedossa oli kiihkeä paikallisderby. Välillä tunteet meinasivat voittaa pelaamisen. Ottelu oli kokonaisuudessaan hyvä. Ols pystyi tekemään maaleja hyvien yksilösuorituksien päätteeksi. Meidän joukkuepelimme kuitenkin toimi paremmin ja siitä tuloksena ansaittu voitto 5-3.

Lauantain Musta 2 ensimmäinen peli oli Ols Hollantia vastaan. Hyvä joukkuepeli näkyi myös samalla tavalla toisen joukkueen tekemisessä. Tilanteiden määrä oli valtava, mutta kun jalkapallossa ei anneta tyylipisteitä, vaan maalit ratkaisevat. Harmittava tappio 2-1. Tosi merkityksellinen ottelu, kun tasapelillä olisimme olleet lohkovoittajia paremman maalieron suhteen. Tällöin olisimme tälläkin joukkueella olleet taistelemassa mitalista.

Lauantain viimeinen ottelu oli sitten Tervarit 07 Musta 1 vastaan Sarkkiranta Ajax 08. Tämä peli jäi sitten tosi huonotasoiseksi. Huonotasoiseksi pelistä ei tehnyt Ajaxin 08 joukkue vaan tosi huonossa kunnossa oleva kenttä. 10 metrin kokoisia vesilammikoita siellä täällä. Molempien joukkueiden pallollinen peli hankaloitui. Täytyy nostaa hattua nuoremmalle joukkueelle asenteesta meitä vastaan. Heittäytymisiä pallojen eteen ja koko joukkueen itsensä likoon laittamisesta. Viihdearvoltaan tosi hyvä ottelu niin erikoistilanteiden kuin vastustajan periksiantamattomuuden takia. Meille tuli tuosta pelistä voitto 3-4.

SUNNUNTAIN PELIT

Sunnuntai alkoi Musta 2 joukkueella jo kello 9.00 Ops-hallissa. Hyvissä olosuhteissa joukkue voitti näytöstyyliin 10-0 ONS 07 valk. vastaan. Pojat olivat selkeästi parempia.

Sunnuntain ensimmäisen pelin Tervarit Musta 1 pelasi PK-37 vastaan Länsirannan tekonurmella. Eka puoliaika oli meidän pallollista hallintaa. Pystyimme pitämään palloa vastustajan kenttäpuoliskolla. Vastustaja sai ensimmäisen maalipaikan vasta 1. puoliajan lopulla. Vastustajan hyökkääjä oli hiipinyt meidän puolustuksemme selustaan. Vastustajan pitkä pallo tavoitti hyökkääjän. Meidän maalivahtimme erinomainen vastaantulo esti maalipaikan syntymisen. Tuossa tilanteessa maalivahtimme kaatoi pallontavoittelutilanteessa hyökkääjän - vapari vastustajalle. Vapaapotku n. 20 metristä. Hyvä laukaus ja maali PK-37:lle. Toinen puoliaika jatkui samaan malliin, pallollinen hallinta meillä. Vastustaja sai toisella puoliajalla jo luotua muutamia maalipaikkoja. Hyvästä pelistä huolimatta peli päättyi 2-1 tappioon.

Tervarit Musta 2- OTP 07 valk. 4-0

Kajha 07 Musta - Tervarit Musta 2 0-2

Tervarit Musta 1 - ONS 06 2-0

Alkusarjan pelit saatiin päätökseen. Tervarit Musta 2 oli alkusarjan toinen. Tervarit Musta 2 pääsi pelaamaan sijoista 5-6. Lohkojen voittajat menivät suoraan mitalipeleihin.

Tervarit Musta 2 pelasi sijoista 5-6 Haupaa vastaan. Varsinainen peliaika päättyi 1-1. Siirryttiin rangaistuspotkukilpailuun. Haupa voitti rangaistuspotkukilpailun. Tervarit Musta 2 sijoittui hienosti sijalle 6.

Tervarit Musta 1 oli alkulohkon toinen myös. Semi-finaleihin asteli Kajha 07, joka oli voittanut toisen lohkon.

Olosuhteet muuttuivat haastavaksi. Räntää tuli taivaan täydeltä. Pystyimme hallitsemaan peliä lyhytsyötöin. 4-1 kohdalla vastustaja luovutti jo pelaamisen. Olimme siis matkalla finaaliin. Peli päättyi 8-1.

FINAALI TERVARIT 07 MUSTA 1 - ROPS 07 SININEN

Finaali pelattii Castrenin kentällä. Vastaan asteli Rops 07, joka tiedettiin hyväksi ja pallollista peliä pelaavaksi joukkueeksi.

Peli alkoi Tervareiden pallollisella hallinnalla. Pääsimme luomaan painetta vastustajan maalille. 5 minuutin pelin jälkeen Tervarit siirtyi 1-0 johtoon. Maalin jälkeen ote säilyi Tervareilla. Saimme luotua maalintekotilanteita. Ropsin hyvän puolustuspelaamisen ja maalivahdin johdosta lisämaaleja ei päässyt syntymään. Peli olisi pitänyt saada ratkaistua jo eka puoliajalla.

Pelin edetessä Rops pääsi peliin mukaan. Ensimmäisen puoliajan loppuminuutilla Ropin hyökkääjä pääsi murtautumaan meidän hyökkäysalueellemme. Hyvän pystysyötön jälkeen hyökkääjä karkasi ja pääsi maalivahtia nokitusten ja sijoitti pallon maaliin. 1-1.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntämistä ja ottelun varsinainen peli päättyi 1-1. Siirryttiin rangaistuspotkukilpailuun.

Rops oli tällä kertaa parempi rangaistuspotkukilpailussa. Kiitos hyvästä ottelusta ja onnittelut vielä Ropsille.